Stjernen
STJ

Magisk vending, klare for semifinale

0-3 ble vendt til 4-3 og fire strake over erkerival Stjernen sendte Sparta til semifinale

Marerittstart og under 0-3, men gutta viste enorm moral når de vendte til seier. Emil Lundberg ble matchvinner, men det var laget med stor L som sørget for at semifinalen ble sikret på absolutt korteste margin.

Marerittstart, men sterk avslutning

Man sov fra start og Stjernen tok ledelsen etter bare 12 sekunder. Åpningen ga hjemmelaget energi og de fortsatte å kjøre kampen og skapte mye sjanser foran Normann, mens Sparta kun var på sporadiske opptredener foran Eliasson. Bedre ble det ikke da Stian Kaltrud Nystuen satte inn 2-0 etter en god prestasjon og senere 3-0 i overtall. Da våknet gutta og sluttminuttet ble hyggelig sett med blå øyne. Først var det Emil Lundberg som styrte inn 1-3 før Kristian Jakobsson 18 sekunder senere med et velplassert håndleddsskudd satte det andre. En periode som var dårlig, endte med to raske scoringer og full spenning inn mot midtperioden.

Balanse i regnskapet

Man startet med å bytte målvakt i pausen og inn kom Kevin Carr. En jevnspilt periode totalt sett, men man sikret seg stadig større grep om spillet mot slutten av perioden der man var nærmest å ta ledelsen. Både Vetle Salsten og Maksims Ponomarenko med en suser i tverrliggeren var nærme scoring, mens vertene skapte lite de siste minuttene. Før det var det sjanser begge veier, men det ble kun en scoring og den kom ved Eirik Børresen som styrte inn skuddet fra Jesper Martinsen Lilleberg etter drøye syv minutter. Begge lag fikk også muligheten i overtall, men ingen klarte å utnytte dette tross gode muligheter.

Lundberg matchvinner

Man hadde god kontroll på Stjernen i tredje periode og man ofret seg for hverandre og spilte kompakt foran Kevin Carr.

De største målsjansene hadde Sparta og nærmest scoring var Henrik Lilleberg Knold ved et par anledninger.

Fire og et halvt minutt før slutt kom avgjørelsen på en overgang. Børresen fant Østby som igjen fant Emil Lundberg som sendte pucken opp i nettaket.

Man spilte av perioden klokt og man kunne juble for en velfortjent kvartfinaleseier etter fire strake mot Stjernen!

Neste helg spilles første semifinale borte på lørdag den 18. i Stavanger som valgte Sparta og dermed møter Storhamar Vålerenga i semifinalene