Stjernen
STJ

Salsten avgjorde dramaet i siste sekund

Et nervepirrende drama fikk en herlig slutt med seiersmål i siste sekund av forlengningen og nå blir det Østfold-derby i kvartfinalen

Hvilket hockeydrama det ble i Sparta Amfi og lagene fulgte hverandre hele matchen og det hele ble avgjort i siste sekund i forlegningen når Håvard Salsten frelste Amfien og sikret hjemmebanefordel mot nettopp kveldens motstander Stjernen. Første kamp hjemme førstkommende fredag klokka 19, borte søndag og deretter tredje kvartfinale hjemme tirsdag.

Årets kvartfinaler:

Stavanger – Lillehammer

Storhamar – MS

Vålerenga – Frisk

Sparta - Stjernen

Jevnspilt åpning

Man startet nærmest med to raske overtallsspill, men klarte ikke å utnytte dette for å få en god start. Stjernen fikk også en mulighet med en mann mer, men heller ikke det resulterte i scoring. Spillemessig byttet lagene på å være det førende laget og skape gode muligheter. Nærmest var Parker Bowles som etter en fin dragning traff stolpen, og Paulius Gintautas med et knallhardt skudd som gikk mellom bena på Eliasson via hans skinner som bremset skuddet såpass at en Stjernen-back reddet på streken.

Stjernen i føringen

Nok en periode hvor lagene byttet på å føre spillet, men det var Stjernen som scoret periodens eneste mål og den kom etter at man ikke klarte å klarere sonen og de fikk et press som de utnyttet. Man skapte flere gode muligheter foran Eliasson, men det ble bare nesten gang på gang. Også Stjernen hadde gode muligheter i tillegg til scoringen og to gode målvakter har sørget for en målfattig affære så langt.

Sekunddrama avgjorde

Hvilken avslutning man fikk på seriespillet og tredje periode startet bra med Kristian Jakobsson fra slottet og 1-1 tidlig i perioden. Målet lignet Stjernens 1-0 scoring i oppbyggingen når gjestene ikke klarerte sonen og man fikk et press i forkant. Stjernen tok ledelsen på ny etter litt surr i egen sone, men dette var en kamp man ikke tenkte å gi opp med det første. I spill 4-4 på slutten kriget man inn 2-2 ved Jesper Martinsen Lilleberg som også scoret sitt første mål for sesongen passende nok i siste seriematch. Det sikret forlengning og etter en sudden som var preget av litt nervøst spill fikk Håvard Salsten lirket inn pucken med kun ett sekund igjen på klokka og frelste Amfien.

Kampfakta:

• Sparta – Stjernen 3-2 OT (0-0,0-1,2-1,1-0)
  • 2 858 tilskuere i Sparta Amfi
  • 35.28, 0-1 Austin Cangelosi (Josh Piccinich)
  • 46.52, 1-1 Kristian Jakobsson (Maksims Ponomarenko, Henrik Lilleberg Knold)
  • 54.54, 1-2 Josh Piccinich (Kevin Davies)
  • 58.01, 2-2 Jesper Martinsen Lilleberg (Kristian Jakobsson, Maksims Ponomarenko)
  • 64.59, 3-2 Håvard Salsten (Kristian Jakobsson)
  • Skudd: 26-30
  • Utvisningsminutter: Sparta 4x2, Stjernen 4x2