Ringerike
RIN

Bunnsolid på Hønefoss

Det ble en artig kveld i Schjongshallen da Sparta smadret Ringerike med 10-4.

Etter at man slet med effektiviteten i første periode var det ingen tvil utover kampen. Målene rant inn og det stoppet ikke før det ble tosifret og 10-4 borte mot Ringerike. Martin Grönberg fikk bestemannspremien etter en prikkfri kamp toppet med et herlig solomål.

Målrik åpning Det var Sparta som var det førende laget i hele perioden og hadde de klart fleste målsjansene, men samtidig ble man hardt straffet for utvisningene. For Ringerike scoret i begge sine overtallsmuligheter, men i den første muligheten scoret Jakobsson i undertall på et straffeslag etter at Trym Østby ble tatt alene med Pettersson i Ringerike-buret. Men, det gikk ikke lenge før det var balanse i regnskapet i samme overtall for hjemmelaget. Vertene tok på ny ledelsen i overtall litt senere i perioden som burde vært unngått etter feil bakerst, men det tok ikke mange sekundene før Martin Grönberg satte inn 2-2 alene foran kassa. 19-5 i skudd og spill mot et mål i store deler av perioden hjalp lite de første tjue mot et effektivt Ringerike.

Ketchup-effekt Var man ineffektive første tjue opplevde man ketchup-effekten de neste tjue for målene rant inn bak Pettersson som valgte å overlate målet til Rønning etter det sjuende. Man gikk hardt ut i midtperioden og allerede etter drøye minuttet stod Teppo alene foran Pettersson og styrte inn 3-2 og derfra gikk det fort. 4-2 kom ved Emil Lundberg i overtall før Vetle Salsten satte inn en retur på 5-2. Gintautas la på til 6-2 etter et mål som ble godkjent først etter videodømming, mens Sebastian Selin satte inn periodens siste scoring, det femte for Sparta i andre periode. Alle målene kom på 12 minutter og avslutningen bar preg av litt transportetappe, men bunnsolid periode og veldig fortjent 7-2 ledelse etter 40 spilte minutter. Tosifret Dette var kvelden da det løsnet ordentlig utover kampen og det bare rant inn bak Pettersson/ Rønning hos Ringerike. Man gikk ut i hundre og Eirik Børresen og Emil Lundberg sørget for to raske i innledningen av tredje før kampens prestasjon ved Martin Grönberg sørget for tosifret. Han fintet bort hele forsvarsrekka og scoret på lekkert vis og da var også laget fornøyd. Resten av kampen ble en transportetappe og hjemmelaget reduserte to ganger. Bunnsolid og til lørdag kommer MS til Amfien, du kommer vel!

Kampfakta: Ringerike – Sparta 4-10 (2-2,0-5,2-3)