Stjernen
STJ

Tung aften!

Det ble ingen festlig ettermiddag i Stjernehallen og Stjernen vant Østfold-derbyet.

Man kom bakpå fra start etter en tidlig scoring fra Jonathan Hermansson og vertene slapp aldri taket i dette derbyet og tok sin andre strake seier denne sesongen. Hjemmelaget var det beste laget i dette lokaloppgjøret og vant fortjent selv om det alltid svir med et tap mot erkerivalen. Jake Paterson stod godt i buret og fikk bestemannspremien hos Sparta. Nå er det bare og ladde om å snu dette til torsdag når Grüner kommer til Amfien.

Tung åpning

Man gikk rett i strupen på Stjernen og hadde momentum de første to minuttene, men så kommer en dårlig markering foran Jake Paterson og Hermansson kunne enkelt sette inn Stjernens ledermål i deres første sjanse på mål. Etter scoringen tok vertene over og styrte det meste som foregikk på isen og skapte flere store sjanser uten uttelling. Så fikk man en etterlengtet pause halvveis når man fikk muligheten i overtall noe man ikke klarte å utnytte. Så ekstra surt når Patrick Newell via «kjøkkenveien» satte inn 2-0 like etter at Stjernen var fulltallige. Mot slutten av perioden klarte man å jobbe seg mer inn i kampen og det var kun hard jobb som gjaldt for å snu dette.

Falk Larssens første

Man gikk ut i midtperioden med ett mål for øye og krige seg tilbake i kampen og belønningen kom tidlig da Svein Petter Falk Larssen satte inn i sitt første Sparta mål etter en retur fra Hanneborg. Hele andre periode svinget det fra side til side og begge lag hadde gode muligheter til scoring, men både Paterson og Hanneborg stod godt i hvert sitt bur. Mot slutten fikk hvert sitt lag muligheten i overtall og dessverre var det vertene som sørget for at det ble jubel under sin 5-4 spill. Litt for dårlig forvarspill førte til slutt at Cangelosi enkelt kunne sette inn 3-1 og to mål opp før tredje etter en periode som var langt bedre enn de første tjue.

Fra vondt til ille

Stjernen spilte på resultat og holdt stort sett de blå vekk fra Hanneborg i Stjernen-buret. Noen sjanser ble det, og nærmest var Daniel Olsson Trkulja etter en soloprestasjon. Etter drøye 12 minutter kom en offensiv utvisning og kun fem sekunder tok det før Kevin Davies smalt inn 4-1 fra blå. Et siste forsøk i overtall med seks minutter igjen på klokka ble kun nesten og det ebbet ut med 1-4 tap for Stjernen.