Lillehammer
LIL

Solid generalprøve!

Sparta vant 4-3 over Lillehammer

Sparta leverer en god åpningsperiode mot Lillehammer og leder med 3-1 til pause. Gjestene kommer som vi kjenner L.I.K. som alltid i stor fart framover når de vinner pucken, men setter ikke selv seg opp i de beste posisjonene offensivt, istedet er det Sparta som til tider gnistrer i spillet. Emil Martinsen Lilleberg viser fram skuddet og den lovende backen er dagens førstemann på scoringslista. Midtveis i perioden får både Martin Grönberg og Kristian Jakobsson pirket hver sin løse puck over streken. Gjestene er farligst mot slutten av perioden og i overtall har de et skudd i stolpen som dommerteamet må ta en titt på, før Lillegrend leverer kjemperedning etter flott spill fra gjestene. Med to minutter igjen får Lillehammer nettkjenning ved Julius Persson og det står 3-1 til pause.

De første fem minuttene av midtperioden tilhører til de grader Sparta, og Magnus Nilsen øker til 4-1 etter to minutter. Kun 20 sekunder etter å ha holdt unna i boxplay kommer en ny utvisning til Sparta og Lillehammer styrer da naturligvis spillet i denne perioden. Reduseringen til 4-2 kommer ved Ben Holmstrom. Sparta er solide og leverer nok en god kamp for de 200 tilskuerene på Brevik. Lillehammer har små perioder i løpet av kampen der det settes et høyere tempo og gjestene skaper sine muligheter der. Alt i alt er det en jevnspilt midtperiode noe som gjenspeiles med 1-1 i perioderesultat.

Lagene følger hverandre tett gjennom tredje periode. Stian Kaltrud Nystuen setter inn redsueringen for gjestene til 4-3 etter 53 minutter. Lillehammer tar timeout med 1:44 igjen av perioden og ender med å ta ut keeper like etter. Sparta kommer så og si to mann alene på åpent mål, men Lillehammers Stein Andre Hagen tyr til en tripping og pådrar seg en to-minutter. Da får Sparta en enkel oppgave med å spille av resten av kampen. Sparta leverer en solid generalprøve og har den ekstra skarpheten foran begge mål som vipper resultatet sin vei. Nå skal det endelig kjempes om poeng når Grüner kommer på besøk om en uke.

Første periode

00:38 Utvisning L.I.K. Stein Andre Hagen 2 minutter for holding

04:29 Mål 1-0 Emil Martinsen Lilleberg (Trym Østby)

04:51 Utvisning SPA Emil Martinsen Lilleberg 2 minutter for interference

11:43 Mål 2-0 Martin Grönberg (Samuel Salonen)

12:54 Mål 3-0 Kristian Jakobsson (Anders Tangen Henriksen, Jonas Meisingset)

13:01 Utvisning SPA Eirik Børresen 2 minutter for roughing

13:01 Utvisning L.I.K. Ben Holmstrom 2 minutter for roughing

15:16 Utvisning SPA Christoffer Karlsen 2 minutter for roughing

18:08 Mål 3-1 Julius Persson (Nick Dineen, Andreas Martinsen)

19:42 Utvisning L.I.K. Martin Gran 2 minutter for hekting

Skudd: 16-9 Utvisninger: 3x2 min - 3x2 min

Andre periode 22:04 Mål 4-1 Magnus Nilsen (Martin Grönberg)

Tredje periode 49:03 Utvisning L.I.K. Robin Sakshaug 2 minutter for tripping

53:31 Mål 4-3 Stian Kaltrud Nystuen (Austin Cangelosi)

58:16 Timeout Lillehammer

59:16 Utvisning L.I.K. Stein Andre Hagen 2 minutter for tripping

Skudd: 12-12 Utvisninger: X - 2x2min Statistikk Skudd: 40-30 Utvisninger:6x2 minutter - 6x2 minutter

Sparta stilte med følgenede lag: Jens Kristian Lillegrend (Tobias Normann)

Første femmer: Håkon Løken Pedersen - Robin Soudsky Eirik Børresen - Henrik Knold - Magnus Nilsen

Andre femmer: Mattias Nilsson - Jesper Martinsen Lilleberg Anders Tangen Henriksen - Niklas Roest - Kristian Jakobsson

Tredje femmer: Even Myreng Kjellesvik - Santeri Saari Samuel Salonen - Martin Grönberg - Sander Thoresen

Fjerde femmer: Jonas Meisingset - Trym Østby Christoffer Karlsen - Victor Öhman - Sebastian Labori Christiansen