Stjernen
STJ

Derbyseier i Stjernehallen

Gutta kriget seg til ny seier mot Stjernen og vant 4-2 i Fredrikstad

Anført av godt forsvarsspill og bakerst stod Balizs godt og man kriget hjem 4-2 seier etter scoringer fra Henrik Lilleberg Knold, Kristian Jakobsson, Simen Ahlsen og Jonas Meisingset. Benze Balizs fikk bestemannspremien og om ni dager møtes lagene igjen i Sparta Amfi til siste serierunde.

Bra undertall

En jevnspilt periode i spill 5-5, men hele fire to-minutter preget matchen i Stjernens favør i skuddstatistikken. Men, selv med så mange minutter med en mann mindre spilte man godt i undertall og holdt hjemmelaget unna scoring. Desto surere med Stjernen-scoring bare minuttet etter at man ble fulltallig siste gangen da en mislykket pasning i egen sone sørget for at Josh Piccinich satte inn 1-0. Men, så kom Spartas forsøk i overtall og da tok det kun åtte sekunder før Henrik Lilleberg Knold smalt inn 1-1 i vinkelen fra slottet. Alt i alt en morsom og jevn åpning i Stjernehallen.

I føringen

Det var Sparta som tok tak i perioden og trykket på mot Stjernens mål. Flere store muligheter ble ikke omsatt i scoring, men etter et langt bytte med en icing imellom fra hjemmelaget kom endelig scoringen. Slitne Stjernen-ben klarte ikke å stå imot og en flott pasning fra Emil Lundberg ut til Kristian Jacobsson sørget for det. Et utsøkt håndleddsskudd fra mannen med gullhjelmen og 2-1 til Sparta. Kort tid etter utnyttet Simen Ahlsen en feil i Stjernens bakre rekker og 3-1 og hans andre mål for sesongen. Stjernen bedre med mot slutten, men to måls ledelse før tredje periode.

Oppofrende forsvarsspill

Det var Stjernen som måtte opp og frem i tredje periode og det var de som styrte det meste av spillet. Anført av et oppofrende forsvarsspill så spilte man «tight» og holdt hjemmelaget unna scoringer og bakerst stod Balizs veldig bra. Det ble spennende når Piccinich reduserte i overtall, men man lot seg ikke stresse og Jonas Meisingset satte det fjerde i tomt bur.