Frisk Asker
FRI

Svak start ødela i Asker!

Verst tenkelige start og hjemmelaget spilte på resultat ut kampen og sikret seg 3-1 i kamper.

Få en bedre start enn i de første kvartfinalene var tanken, men igjen så er det en svak første periode som ødela i den fjerde kvartfinalen i Varner Arena. Frisk er dyktige å spille på resultat og spilte klokt på den solide starten og scoret det fjerde i åpent mål.

Nå er det vinn eller forsvinn på lørdag, men dette er langt i fra kjørt. Sammen med Amfi publikummet skal vi sammen snu dette!

Lilleberg tente håpet

Ny dårlig start da vertene scoret allerede etter 40 sekunder ved Håkon Løken Pedersen, og det var den verst tenkelige starten igjen. Man fikk summet seg og kom bedre med de neste minuttene, men ble knallhardt straffet etter en back-feil bak mål og Tobias Lindström doblet ledelsen Vondt ble til verre da samme mann økte til 3-0 i overtall, og perioden lignet mye på det som skjedde i Amfien sist. Et nytt overtall mot slutten kunne ført en svak periode til helt elendig, men Niklas Roest jobbet bra og kriget på og fikk pucken inn i Frisk Askers sone der han med en flott pasning sendte Jesper Martinsen Lilleberg alene med Gillam og nærmest fra blå sendte han pucken mellom bena og tente håpet for Sparta etter en svak start.

Manglet scoringen

Det ble en betydelig bedre midtperiode og man fikk energi av å ri av 37 sekunder med to mann mindre på isen og man kriget seg stadig mer inn i kampen. Sjansene kom også og størst var muligheten til Martin Grönberg som tok med seg pucken fra egen sone og var nær et «coast to coast» scoring. Man ridde også av en viktig to minutter på tampen og det kom en sen Frisk utvisning som sørget for at man startet tredje med 1.40 i overtall.

Frisk holdt unna

Man klarte ikke å utnytte muligheten fra start i overtall og man gjorde et solid forsøk på å hente opp Frisk sin ledelse. Noen muligheter skapte man, men hjemmelaget spilte klokt på resultat og satte spikeren i kista med scoring i tomt bur med et par minutter igjen av kampen. **Kampfakta: **