• Hovedpartnere

    Partnere

-En spiller som passer Sparta bra!

Sportsjef Henrik Malmström er fornøyd at signeringen med den storvokste løperen Emil Lundberg er klar for Sparta.

27-år gamle Emil Lundberg fra Katrineholm som sist sesong var kaptein for Vita Hästen og har hele sin karriere spilt på de to øverste nivåene i Sverige. Han hadde sin beste poengmessige sesong denne sesongen med 42 poeng på 52 kamper for laget som endte på ellevte plass av de fjorten lagene i en spesiell sesong uten det sedvanlige trykket fra tribunene.

Med fem sesonger i SHL for Djurgården og Karlskrona samt juniorlandskamper for Sverige er det en spennende signering sportsjef Henrik Malmström har hentet inn.

Han startet å spille hockey fra 7-8 års alderen sammen med en kamerat gjeng fra Katrineholm, og fra 13-14 års alderen var han klar for å satse på hockeyen hvor fotballen ble valgt bort. Det er en spennende spiller og en storvokst løper som passer Sparta bra på måten han spiller. Han er en lagspiller som jobber hardt og løfter de rundt seg opp. Han var kaptein sist sesong og er en spiller med lederegenskaper som kan prestere i alle spillets faser.

Ser man på antall poeng har han alltid produsert selv med en defensiv rolle, og med en mer offensiv rolle, som sist sesong så produserte han rundt 40 poeng i Allsvenskan som er veldig bra. Det er en sulten spiller som vil videre som kommer til oss for å utvikle seg enda mer, avslutter Henrik Malmström.

Med sine 1.93 på strømpelesten og 94 kg er det en storvokst spiller Malmström har hentet inn. Sparta Media ved Kristian Norvik har intervjuet Emil Lundberg og noe av det som ble snakket om kan man lese nedenfor.

Beskriv deg selv som spiller?

Jeg fungerer best når jeg jobber hardt og er inne i matchene så kommer det andre etter hvert. Jeg liker å gjøre poeng og kommer fra en bra sesong bak meg og håper jeg kan utvikle det enda mer i Sparta og fortsette å være en produserende spiller.

Hvorfor Sparta?

En utfordring for å teste meg selv, se noe nytt og oppleve noe nytt. Jeg har spilt hele min karriere i SHL og Allsvenskan så for min egen del både som hockeyspiller og menneske så føltes det rett når dette tilbudet kom for å hoppe på noe nytt. Jeg hadde en klausul i kontrakten at jeg kunne gå for et utenlandstilbud og det føles veldig rett og bra når Sparta kom på banen og er glad det er i orden.

Lundberg vet ikke mye om norsk hockey, men har fått litt input fra både Patrick Thoresen og Kalle Ekelund som han tidligere har spilt med. I tillegg har han spilt treningskamper for noen år tilbake med Södertälje mot norsk motstand, men har begynt å se på noen YouTube-klipp og sette seg inn i norsk hockey etter at Sparta kom på banen.

Det føles som man slipper seg litt mer løs i norsk hockey og at det er litt friere enn hjemme i Sverige.

Svensken kommer til Sarpsborg rundt 1. august og har skrevet under en 1-års kontrakt. Vi ønsker Emil velkommen til Sparta og Sarpsborg.

Se hele intervjuet med Emil Lundberg her: