• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 3 Februar Feb
Fredag Fre 16 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar

Jussi Tammela er klar for Sparta

Finnen har skrevet under på en 1-årskontrakt med klubben

Lagbygget fortsetter, og Sportssjef Holøs' fyller på utenlandskvota. Jussi Tammela tar med seg flyttelasset fra Hønefoss, og flytter til Sarpsborg neste sesong!

Navn: Jussi Tammela

Født: 25.06.1999, Ylivieska, FIN

Moderklubb: YJK

Posisjon: Center/Løper

Fatning: Right

Høyde: 183 cm

Vekt: 90 kg

Kontrakt: 2024/25

Den finske løperen Jussi Tammela har gått gradene i finsk juniorhockey, der han spilte blant annet for KalPa U16/U18, før han tok veien videre til Tappara U20. Den påfølgende sesongen ble det spill for TUTO hockeys U20lag, som resulterte i at han fikk debuten for A-laget, som spiller i Mestiis i løpet av sesongen.

Det ble 3 sesonger til for Jussi på det nest høyeste nivået i Finland, der han leverte gode sesonger poengmessig. Den siste utpeker seg spesielt: han scoret 20 mål og 21 assist på 45 kamper, i tillegg til 2 mål og 2 assist på 5 sluttspillskamper.

Etter den siste sesongen i Finland, ble han lagt merke til av andre ligaer, og Finnen tok sjansen og takket ja til et tilbud fra Grüner i Fjordkraftligaen. Den første sesongen til Tammela på norsk høyeste nivå resulterte i nedrykk for Grüner, men en god sesong poengmessig for Jussi personlig.

Ringerike snappet opp finnen da det var klart at Grüner skulle ned et nivå, men Tammelas poengproduksjon holdt seg på ca samme nivå også under årets sesong; 14 mål og 14 assist, totalt 28 poeng ble fasit da serien var over for Ringerike. Dessverre gikk kvaliken på samme måte for Jussi også denne sesongen, og laget hans måtte ned et nivå nok en gang.

Se profilen til Jussi Tammela på Eliteprospects HER!

Nå tar han turen videre for å fortsette karrieren i et av lagene på øvre del av tabellen, og Sparta har vært heldig å sikre seg en målfarlig, hardtarbeidene løper/Center i Jussi Tammela.

Det skal bli spennende å se hvordan finnen gjør det med bedre medspillere, og en annen måte å spille ishockey på enn de to forrige lagene han har spilt for.

Jussi er en powerforward som spiller tøft. Han trøkker til i hvert bytte og vet definitivt hvor målet står. Han har den identiteten som vi i Sparta ønsker å ha, med høy innsats og fysisk spill, og var også på blokka vår foran årets sesong. Han har vist godt spill mot de beste lagene i ligaen, kan Sjur og Jonas fortelle om vår nyeste spiller.

Les mer om denne signeringen hos vår Generalpartner Sarpsborg Arbeiderblad

Vi ønsker Jussi velkommen til Sparta og Sarpsborg.

Jussi Tammela er #EnAvOss