Landslagskeeper klar for Sparta!
Publisert: 2023-05-26
Den storvokste, ungarske keeperen Bence Balizs har skrevet under på en 1-årskontrakt med klubben!

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

--

Sparta har signert en ettårskontrakt med den ungarske keeperen Bence Balizs. Bence Balizs er nylig ferdig med årets VM for Ungarn, og har nå tatt valget om å fortsette karrieren i Norge og Sparta. Vår nye keeper har ligaerfaring fra Ungarn, Slovakia, Østerrike og Polen, og vært delaktig i Ungarns opprykk til høyeste ligaen. I årets VM fikk han tillit i 4 av 7 kamper, og avsluttet turneringen med en redningsprosent på 89%. I hans seneste klubb, JKH GKS Jastrzebie i den polske ligaen fikk han med seg 39 kamper i seriespillet, med en sterk redningsprosent på 92,3, og 2,12 innslupne mål i snitt, mens i sluttspillet sto han 7 kamper, der han leverte en redningsprosent på 92%, og 2,66 innslupne mål i snitt.

Se Bence sin profil på eliteprospects HER!

Det er ingen liten keeperduo vi stiller med når sesongen setter i gang. På lik linje med Landa har Balizs god størrelse. Sportssjef Henrik Malmstrøm kan fortelle oss at han er stor og atletisk, med 193 cm på strømpelesten og 95 kg på badevekta. Han er 32 år, og har vunnet 5 mesterskap tidligere i sin karriere, og vet hva som kreves for å gå hele veien.

Keepertrener Joni Puurula er fornøyd med å endelig ha landet den tiltenkte 1. keeper´n til Sparta.

Vi har funnet en erfaren keeper som har bevist at han holder et høyt nivå når han har vunnet mange mesterskap og vært en klar 1. keeper i det Ungarske landslaget.

Bence er en keeper som beveger seg godt, har god reaksjon og er sterk på kommunikasjon med medspillere under kampene, kan Puuru fortelle om sin nyeste keeperelev. Selv etter en lang karriere på høyt nivå er han fortsatt innstilt på å fortsette å utvikle spillet sitt og bli enda bedre. Han vil også være et godt forbilde og mentor for Mathias Landa i hans utvikling, og som jeg kan se nå blir det nok de to den beste keeperduoen i ligaen den kommende sesongen, kan Joni si selvsikkert om teamet sitt.

Jeg er veldig glad for at Bence ønsket å komme til Sparta og gleder med til å starte å jobbe med han og Mathias i August, Avslutter keepertreningen.

Les mer om vår nye keeper hos vår Generalpartner Sarpsborg Arbeiderblad!

Vi ønsker Bence velkommen til Sparta og Sarpsborg, og gleder oss til. Bli bedre kjente med han fremover.

Bence Balizs er #EnAvOss

Tina Scott
GENERALPARTNERE
PLATINAPARTNERE