Vi åpner dørene for ensomme på julaften

For mange kan julen og spesielt julaften være en av de mest ensomme dagene i året. Dette har vi i Sparta lyst til å gjøre noe med, og åpner dørene til Restauranten i Sparta Amfi på julaften.

I en landsdekkende undersøkelse UNICEF har gjennomført svarte 19% at de opplever ensomhet eller utenforskap i julen. Det tilsvarer minst 750.000 nordmenn som kommer til å kjenne på disse følelsene i dagene som nå står for døren. Vi i Sparta har lyst til å gjøre noe for de som kanskje hadde blitt sittende alene, og arrangerer julaften i Restauranten i Sparta Amfi. 

I et intervju med SAs Ole-Morten Rosted 6. desember kunne initiativtakeren for dette arrangementet, Leif Thore Mørk fortelle følgende: 

«Det er viktig at vi som har det bra, som opplever denne gode tiden som de fleste gjør kan sette av litt tid for andre på julaften. Jeg ble minnet om dette da jeg for en tid tilbake traff en person som gruet seg. Personen fortalte om hvor tung denne dagen var for seg selv og sønnen. Ikke det at de var så fattige, men de hadde ingen familie rundt seg. Det var da tanken om at vi i Sparta kan være med på å gjøre noe med dette»

Han forteller videre at tanken på å åpne opp for andre mennesker denne julaften, ble bare sterkere og sterkere.

«Da jeg luftet tanken for daglig leder i Sparta Elite Henning Svendsen, var det ja før jeg nesten fikk sagt ideen min ferdig» forteller Mørk.

(Foto: Ole-Morten Rosted) 

 

Leif Thore skryter av alle involverte i planleggingen av denne kvelden

 «Det er mye som skal være i orden til en slik dag. Der det er hjerterom er det også husrom som det så flott heter. Maken til velvillighet som vi har møtt på veien for å få til denne julaften er helt fantastisk. Her skal det bli en ettermiddag og kveld lik en tradisjonell julaften.»

Han håper at denne kvelden skal bidra til relasjonsbygging for framtiden og gjøre en tung tid lettere, og at det kanskje allerede neste jul er det mulig å gjøre noe i julen sammen med andre i samme situasjon som de blir kjent med under Spartas julaften. 

Det blir samlet inn gaver til de som kommer og påmeldingen er allerede i gang. Årets julaften i restauranten vil vare fra 16.00 til 21.00, og vil være en tradisjonsrik julaften hvor juletre og julepynt preger lokalet. Det blir juletallerken, dessert og ikke minst utdeling av pakker til de som ønsker å delta.

Har du lyst til å feire jul med oss?
Send din påmelding til Leif Thore på: leif-thore@hotmail.no / 94541322

Vi har plass til godt over 30 personer, men gjør alt for at ingen som ønsker å komme skal bli avvist. Vi er så heldig å ha Morten Oliversen i våre rekker, da vet vi alt er i orden til julekvelden starter. IHK Sparta Sarpsborg hjelper til med gavene og Spartatæl tar kostnaden på maten.