Lillehammer
LIL

Sliteseier mot Lillehammer

Spillemessig ikke den beste kampen, men gutta med en ny sliteseier og tre viktige poeng.

Kun en ting som gjaldt borte mot Lillehammer og det var tre poeng. Da spiller det liten rolle at dette er en match som ikke går inn i historiebøkene som den beste kampen man har spilt denne sesongen. Man slet seg til tre nye poeng og tre meget viktige poeng i toppen ble med hjem til Sarpsborg. Lørdag venter Stavanger i Sparta Amfi når en og to møtes. Vi sees vel i Amfien!

I føringen etter en rufsete start

Ingen god første periode hvor Lillehammer hadde pucken mest, men de slet med å skape de helt store mulighetene foran Tobias Normann. Tross to overtall til vertene hadde man god kontroll hjemover, men uten at man klarte å skape det helt store framover. Men, det holdt med en for å være i føringen og helt på tampen serverte Kristian Jakobsson en nydelig pasning gjennom målgården til en helt fri Håvard Salsten som fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.

Fortsatt i føringen

Man kjørte store deler av perioden, men var litt ineffektive så det burde stått mer enn 2-0 når Lillehammer reduserte. Det startet dog bra med en tidlig scoring fra Maksims Ponomarenko som tok noen steg inn fra blå og smalt pucken i nettet. Målet kom etter et vedvarende press fra 4.rekka i forkant. Flere gode muligheter til å øke ledelsen, men man klarte ikke å overliste Ingvaldsen mer enn en gang i denne midtperioden. Mot slutten kom reduseringen etter at Jakop Leibnitz utnyttet at pucken stoppet i linjedommer. Litt temperatur ble det også når Stein Andre Hagen smalt sammen med Parker Bowles og begge fikk en tidlig dusj.

Sikret seieren

Det ble en jevnspilt tredje periode spillemessig og begge lag hadde sine muligheter, men mål ble det ikke før Vetle Salsten tok saken i egne hender. Han kriget til seg pucken i rundvant, et par fine finter og en nydelig avslutning på backhand og 3-1 drøye sju minutter ut i perioden. Etter scoringen spilte man klokt på resultat og hjemmelaget fikk ikke noe trykk før de tok ut målvakten rundt tre minutter igjen. Da bodde de i sonen nærmest ut kampen, men det var Sparta som skulle juble for en scoring til og tre poeng. Emil Lundberg ble spilt på åpent mål og i andre match på rad satte han inn kampenes siste scoring i åpen kasse.