STA

Kriget hjem seieren

En meget sterk seier i Stavanger og man kriget med seg alle poengene

Toppoppgjør og alt lå til rette for en spennende og god kamp og det ble det. Med heroisk innsats og en bunnsolid Tobias Normann bakerst ble det en hyggelig start på første kamp etter landslagsoppholdet.

I føringen En god første periode hvor gutta ofret seg maks foran Normann i buret. Man fikk også en god start på kampen da Kristian Jakobsson scoret etter drøye tre minutter med en liten forsering oppover siden og et velplassert skudd i steget. Etter scoringen fortsatte man å trykke på og hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men vertene spiste seg stadig mer inn i kampen og de siste syv-åtte minuttene fikk man et bra trykk mot Sparta-buret, mye takket være to overtallsmuligheter, men Tobias Normann stod godt i målet og man gikk til pause med knapp ledelse.

Kunstmål av Selin Oilers fortsatte å kjøre på i starten av andre periode og skapte mye foran Sparta-målet, men målet lot vente på seg. Når det verste presset hadde lagt seg fikk de likevel scoringen når Ludvig Hoff styrte inn skuddet fra Andreas Klavestad. Selv om vertene fortsatt var det førende laget etter scoringen jobbet man seg gradvis mer inn i kampen igjen.

På en «Flo-pasning» fra Robin Soudsky tok Sebastian Selin elegant pucken ned på tennis på blå og skjøt nærmest i steget og pucken gikk inn bak Henrik Holm. Man holdt unna i sluttminuttene og gikk igjen til pause med knapp ledelse, men med en mann mindre fra start etter en utvisning i siste sekund av midtperioden.

Kriget til seg seieren Man ble satt tidvis hardt under press også i tredje periode, men man spilte klokt på resultat og bakerst stod Normann som en vegg. En puck fra blå ble veivet inn foran kassa og der stod Sebastian Selin og sveipet inn sitt andre og Spartas tredje.

Da så det lyst ut og minuttene tikket Spartas vei. Så et par minutter før slutt kom 2-3 når de hadde tatt ut målvakten. Med den scoringen luktet Stavanger poeng, men heroisk innsats sikret tre sterke poeng i Stavanger.