Sparta
SPA

Tap i Vest!

Et Sparta-lag med mange forfall kriget og kjempet heroisk, men det ble en hjemtur uten poeng i bagasjen

Et tynt besatt Sparta-lag med mange spillere ute fikk det ikke noe mindre tøft etter det som så ut som en ren, men litt for stor fart inn i taklingen fra Soudsky mot Brynhisveen måtte ta en tidlig dusj etter at dommerne hadde sett situasjonen på video og han fikk for takling mot hodet. Ved at han fikk matchstraff må han garantert stå over lørdagens kamp, men det blir trolig flere.

Ledermålet kom også i det påfølgende overtallet og fram til den scoringen hadde man god kontroll defensivt med kun fem backer fra start og 10 løpere. Selv om Oilers vant skuddene 11-1 første tjue var det en god periode fra Sparta, ikke minst defensivt der gutta kriget på foran Paterson i buret.

Man gikk ut i midtperioden og fikk løftet spillet også framover på isen og skapte noen solide muligheter foran Holm før belønningen kom ved Jakobsson i overtall. Målet sørget for god bensin på bålet for Sparta og hjemmelaget skapte ikke all verden før Sveum satte inn ett håndleddsskudd etter drøye 12 minutter.

Gutta kjempet hardt med få spillere og var utligning da Jakobsson bommet alene med Holm, men han ble forstyrret såpass at det ble blåst straffeslag som vår toppscorer ikke klarte å omsette i scoring.

Oilers «parkerte bussen» på et vis Mourinho hadde vært stolt over hvis det hadde blitt spilt fotball i den tredje perioden. Man stod i midtperioden og bare ventet med fem spillere konstant og gjorde ingen forsøk på å foreckecke pucken. Sjansene kom ved at Sparta måtte ha scoring og de fikk sine muligheter på overganger. Tommy Kristiansen scoret rett etter dropp på en målvakt-retur, mens 4-1 kom i det tomme buret mot slutten.

Gutta skal ha all honnør for kriger-mentalitet i kveldens kamp, men det holdt ikke i denne kampen. Nye muligheter lørdag mot Storhamar hjemme i Amfien.