• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 3 Februar Feb
Fredag Fre 16 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Vålerenga
VIF
Borte
Sparta
SPA

Endelig kamp igjen

26 dager siden siste kamp er det endelig klart for kamp igjen borte mot Vålerenga i morgen kveld.

Det var få som så for seg at det skulle ta 26 dager mellom straffeseieren mot Manglerud Star hjemme i Amfien og neste seriekamp som spilles på Jordal i morgen.

Et smitteutbrudd som har fått massiv omtale også i rikspressen førte til at hele 17 spillere testet positivt for Covid-19.

Medisinsk ansvarlig i Sparta, Ørjan Kittilsen har hatt travle uker med smittede spillere. -Vi følger en protokoll som er laget i samarbeid med Olympiatoppen som tilsier når spillere skal tilbake i trening og klare for match igjen. Den er ført og gjennomført så er de klare, men man kan ikke forvente det man gjorde før koronaen fordi man har vært ute en stund.

-Vi vet jo heller ikke hva enkelt Covid tilfelle gjør med hvert enkelt individ så sett fra medisinsk side så har alle spillerne vært forsiktig og det har vært indivudelle vurderinger når man har startet opp trening, men stigen har vært lik for alle.

For tidlig å spille i morgen?

-Det blir spennende å se i morgen om vi klarer å være lure eller om vi blir spilt rundt fordi man blir slitne. Det har blitt som det har blitt og vi får gjøre det beste ut av det.

-Det er ingen andre klubber som har tatt kontakt med oss i forhold til smitten. Jeg håper de andre klubbene ser til oss, men det er vanskelig å si hvor vi har gjort feil. Det var jo et smitteutbrudd på forhånd, men alle kan være smittebærere uten symptomer. Det var en spiller som ringte meg og sa at han umulig kunne ha korona for han hadde ikke et eneste symptom. Det er de smittebombene som gjør at vi fortsatt har korona i verden.

Motiverte spillere

-Spillerne er giret på komme tilbake og det og den medisinske tilnærmingen man har gjort så får man ta kampformen sånn litt etter litt. Spillerne føler at de har blitt tatt godt vare på oppe i dette. -Noen ganger kan hvile gjøre godt for kroppen og spillerne er motiverte til morgendagens kamp. Vilje og guts trumfer slitenhet så jeg gleder meg til kampen i morgen, og vi skal spille lurt.

-Medisinsk er spillerne klarerte og man har fulgt stigen hele veien og har man kjent noe man så har man tatt et steg tilbake. Det er spillere som har fått arrvev på lungene i andre klubber og det er noe vi absolutt ikke ønsker. Det blir utrolig spennende i morgen, avslutter Ørjan Kittilsen.

Det er fortsatt fire spillere som ikke er tilbake i trening, og for Jens Kristian Lillegrend, Even Myreng Kjellesvik, Magnus Nilsen og Martin Grönberg blir det neppe spill før nyåret,men tidligst i romjula.

Må våge å spille

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen syns det er fint å være tilbake, men noen god oppladning har laget ikke hatt før morgendagens kamp mot Vålerenga.

-Ja, fint å være tilbake. Vi får komme i gang med matchen og så får vi slutte å snakke om at vi er inne i korona. Vi får dra inn å spille, selv om det ikke er optimalt, og noen ganger får vi ikke snakket om kun optimale ting. ** Hvor mye har dere fått trent med full intensitet før restarten?**

-Økta i går var tilnærmet, ikke hundre og i dag så kan vi si halvannen trening kanskje.

**Hvordan ser du på morgendagens match? **

-Vi får kanskje gjøre noe endringer i spillet vårt og bruke hodet mer ettersom folk har vært syke, men samtidig må vi våge å spille. Vi drar ikke til Jordal for å gjemme oss, vi drar dit for å vinne, men det er mye vi ikke har fått trent på og det blir jo litt som å starte på nytt igjen.

Kampstart er 18.30 og kampen kan sees på TV2 Sport 2.