Stavanger
STA

Oilers - Sparta 5-4

Måtte gi tapt i Stavanger

Sparta vinner skuddstatistikken i perioden, men de fleste sjansene blir enkle for Holm i Oilers-målet som ser utgangen på de fleste avslutningene. Vertene velger ofte vanskelige løsninger som gjør at de mister puck og ikke får satt det samme presset i offensiv sone som vi har blitt vant med å se fra Oilers i DnB Arena.

Det er Sparta som har innledningen av midtperioden og får fortjent ledermålet, Håkon Løken Pedersen fyrer av i knestående og setter inn 0-1. Så ramler scoringene inn i Stavanger, først er det Dan Kissel som mot spillets gang setter 1-1, før Chad Costello setter 2-1 i overtall. Martin Grönberg svarer like etter med en nydelig soloprestasjon, han får med seg puck, drar seg forbi backene før han legger pucken på backhand opp i nettaket til 2-2. Igjen Oilers ta ledelsen, det er trafikk foran mål og hjemvendte Rudolfs Balcers får kølla på pucken. Men det skulle ikke gi seg der, ni sekunder før pause blir Eirik Børresen servert foran Holm. Børresen er iskald og setter 3-3 i en periode som har vært meget åpen mye etter begge lag er gode til å utnytte feil hos motstander.

Dan Kissel gir Sparta en kalddusj i starten av perioden når han styrer inn 4-3. Det blir også 5-3 i det Sparta rir av en utvisning, men Markus Søberg scorer. Christoffer Karlsen tenner håpet med sin redusering. Sparta tar ut keeper og får flyttet pucken bra med en ekstra utespiller i sluttminuttet, men den forløsende utligningen kommer aldri.

Kampforløp

1.periode

13:21 Utvisning OIL Chad Costello 2 minutter for charging

18:15 Utvisning OIL Tommy Kristiansen 2 minutter for farefullt spill med høy kølle

Skudd: 4-16

Utvisninger 2x2 min - X

2.periode

20:42 Utvisning OIL Kristian Østby 2 minutter for interference

21:25 Utvisning SPA Christoffer Karlsen 2+2 minutter for roughing

21:25 Utvisning OIL Thomas Berg-Paulsen 2+2 minutter for roughing

21:58 Mål 0-1 Håkon Løken Pedersen (Niklas Roest, Kristian Jakobsson) Spill 5 mot 4

26:49 Utvisning OIL Patrick Ulriksen 2 minutter for hekting

31:59 Mål 1-1 Dan Kissel (Jepper Meyer)

32:14 Utvisning Emil Martinsen Lilleberg 2 minutter for holding

32:46 Mål 2-1 Chad Costello (Rudolfs Balcers, Jepper Meyer) Spill 5 mot 4

34:58 Mål 2-2 Martin Grönberg

36:04 Mål 3-2 Rudolfs Balcers (Patrick Ulriksen, Chad Costello)

37:08 Utvisning Andreas Klavestad 2 minutter for slashing

39:51 Mål 3-3 Eirik Børresen (Sander Thoresen, Henrik Knold)