Vålerenga
VIF

Sparta - Vålerenga 2-3

VIF tok alle poengene i Amfien.

Sparta leverer en solid periode og selv med fire av de første ni minuttene i undertall er lagene likt i skuddstatistikken etter halvspilt periode. De siste ti minuttene har VIF kun ett skudd på mål, det skulle dessuten bli en scoring. Mot spillets gang og i tillegg med en mann mindre på isen kommer Jonas Oppøyen alene med keeper, han blir hindret på veien og det er en avventende utvisning i lufta, men Oppøyen får pucken under Lillegrend. Sparta har vært det beste laget denne perioden, men som vi så mot Narvik i helgen, det gjelder å sette sine sjanser.

Midtperioden kan nesten kalles en kopi av den første og det er nesten av Jonas Oppøyen igjen kommer alene i VIFs undertall, men pucken stopper i noe vann på isen. Istedet skal endelig scoringen sitte for Sparta og det er Magnus Nilsen som blir spilt fram av Kristian Jakobsson og elegant drar seg forbi Søberg og setter 1-1. Gjestene fortsetter å ta utvisninger, men i en liten periode mellom turene i fryseboksen rekker Jørgen Karterud og Tobias Lindström å komme 2 mot 1. Karterud tar selv skuddet og setter 1-2 til side for Lillegrend. Dette her er ut i fra spill og sjanser totalt sett Spartas kamp, men har nå et vanskelig utgangspunkt for tredje periode med 1:22 i spill 3 mot 5.

Sparta får en kalddusj i mot tidlig i perioden, i det Soudsky og Roest er på vei fra utvisningsboksen setter Filip Gunnarsson 1-3. De blå har aldri den samme dominansen som i de første 40 minuttene, men fortsetter å jakte reduseringen. Den kommer tilslutt ved Martin Grönberg, men det holder ikke i kveld og Sparta må gi tapt for Vålerenga.