Vålerenga
VIF

Power-play, ja takk!

Hvilken herlig avslutning det ble med Magnus Nilsens matchvinnerscoring i overtall nitten sekunder før slutt.

Gledelig å se Knold, Salsten og Ahlsen tilbake på isen, men dessverre så var både Lundberg og Fagerudd ute i årets første kamp. Det ble en jevnspilt første periode og det var en åpning helt uten de store mulighetene. Gjestene tok over initiativet etter et par overtall, men man jobbet seg tilbake i matchen. Midtveis fikk man muligheten i overtall og da tok det kun ni sekunder før pucken lå bak Breivold i Vålerenga- buret. Nydelig spill mellom Jakobsson og Roest og vår toppscorer scoret sikkert.

Begge lag hadde muligheter til scoring utover i perioden og en til skulle det bli etter et velplassert skudd fra Tobias Lindström. Midtperioden startet lovende og man var det beste laget fram til scoringen kom. Et skudd fra Villiam Strøm måtte Paterson gi retur på og returen ble slått inn på tennis. Mål gir energi og Vålerenga tok litt over etter scoringen. Man yppet seg ved noen anledninger, men under 1-2 etter 40 spilte minutter.

Wow, hvilken avslutning det ble på denne kampen. Etter at Vålerenga tok tak i tredje periode i de første minuttene uten å skape noe som helst var det kun Sparta det dreide seg om de siste 14 minuttene.

Først kom en ny Jakobsson scoring fra sedvanlig posisjon i overtall og så skapte man trykk mot gjestene, men det måtte en ny utvisning på tampen for å ha få mange spillere som avgjorde kampen. Først hadde Vålerenga holdt unna i to minutter på tampen så kom det en klønete tellefeil når Taimi skulle tilbake på isen og en ny mulighet i 5-4 med kun 39 sekunder igjen. Og denne gangen skulle det lykkes og med kun 19 sekunder igjen avgjorde Magnus Nilsen og en deilig tre-poenger ble innkassert.

Alle målene i overtall og tre poeng med tunge skadefravær, hvilken lagmoral gutta!