Fotomontasje: Marcus Bugge

-Vi i Sparta får en bra spiller i Mattias Nilsson

Mattias Nilsson med bred erfaring fra Allsvenskan ble klar for Sparta i dag

.

25-åringen fra Visby i Gotland kommer rett fra Leksand, han var en bidragsyter til at klubben rykket opp til SHL neste sesong etter et formidabel kvalik mot erkerivalen Mora.
Nevnte Nilsson har vært på blokka til Sjur Robert Nilsen lenge, selv hadde han som elev når han var
ass. coach i klubben 2013/2014 sesongen.
-Jeg hadde en samtale med Martin Grönberg i vinter om Mattias og om det kunne være aktuelt om å hente han til Sarpsborg. Vi får inn en veldig profesjonell spiller og en god spiller for Get ligaen. Han er kanskje i samme situasjon som Grönberg som trengte et miljøskifte og da er Norge et bra alternativ, forteller coach Nilsen.

Med underkant av 200 kamper i Allsvenskan, en sesong i SHL og flere juniorlandskamper for Sverige så er det en spiller med god erfaring klubben nå henter og Sparta-treneren forteller om en spiller som har gjort det veldig bra på juniornivå og kommet tidlig inn på A-laget nettopp på grunn av riktige holdninger og god treningskultur.

Hovedpersonen selv gleder seg til å komme til Sarpsborg og spille for de blå neste sesong.
- Jeg har hatt samtale både med Grönberg som jeg har spilt sammen med og ikke minst Sjur Robert som var her det ene året jeg spilte i Leksand og jeg liker hans trenerstil og det er en av grunnene til at jeg valgte Sparta denne gangen. Det å komme til Get ligaen skal bli en interessant og spennende reise, sier Mattias Nilsson på telefon fra Dalarna.

- Har også snakket med blant annet Tony Malm og fått et bra innblikk i klubben så dette kjennes som et bra sted å komme til, fortsetter Nilsson.

25-åringen har skrevet kontrakt for 2019/2020 sesongen med Sparta og vi ønsker han hjertelig velkommen til Sarpsborg og første istrening 10. august.

Statistikken til Mattias Nilsson finner du her

Og da er Sparta-troppen komplett for 2019/2020 sesongen.

Men Henrik Malmström påpeker at klubben alltid holder døra åpen for nye spillere.

-Vi har fortsatt en ledig plass på utenlandskvoten og vi vet aldri hva som skjer på skadefronten når sesongen starter slik at vi har våre øyne åpne for å kunne hente inn forsterkninger når det trengs, sier Henrik Malmström til sparta.no