Kaptein Niklas Roest var tydelig skuffet etter mandagens tap mot M/S. (Foto: Jon A. Johansen)

Nytt overtidsdrama endte med tap

Sparta tapte den tredje kvartfinalekampen mot Manglerud Star - nok en gang på overtid. (Video)

Sparta fikk den verst tenkelige starten på den tredje kvartfinalen. Etter ett minutt ledet bortelaget 2-0 i Sparta Amfi. Sparta reduserte til 1-2, men målet ble avblåst for offside i målgården – noe hele Sparta Amfi reagerte på.

Etter ni minutter spilt av kampen reduserer kaptein Niklas Roest til 1-2, men kort tid etter fikk Greg Wolfe utvisning for slashing – noe få av tilskuerne i Amfin skjønte noe av. Det var en mulighet gjestene fra Manglerud utnyttet og de tok ledelsen 1-3 ved Peter Lindblad.

Tre minutter senere fikk Magnus Nilsen pucken og gjorde alt på egenhånd og sørget for at det stod 2-3 på tavla før perioden var slutt.

Spennende midtperiode

Det var duket for en spennende 2. periode og Sparta fortsatte der de slapp etter de første 20 minuttene. Det gjestende laget virket slitne og tunge i bena etter å ha spilt totalt nesten ti perioder i løpet av fem dager, og det utnyttet vertene.

Det skulle riktignok ta nærmere 12 minutter før Sparta fikk pucken i mål bak Kristopher Joyce. Målet kom ved en kontring og Kyle Osterberg serverte Tommy Kristiansen som kom i full fart mot måk og sørget for utligning til 3-3.

Sparta gav seg ikke og fortsatte å kjøre uten å få uttelling. Dermed var det duket for en enda mer spennende 3. periode.


Saken fortsetter under videobildet

Overtid i tredje kamp på rad

Sparta hadde Manglerud Star på felgen og kjørte omtrent over dem i tredje periode. Gjestene kom seg knapt ut av egen sone og Sparta burde tatt ledelsen. Likevel var det bortelaget som tok ledelsen. Spillerne kriget om pucken i vantet, dommeren stod i veien. Den ble snappet opp av Jesper Hoel som satte pucken bak Jens Kristian Lillegrend.

Dermed virket det kjørt, men det sluknet ikke et sultent Sparta-lag. Tommy Kristiansen servet pucken til Kyle Osterberg som «snublet» pucken inn i mål. Dermed var lagene like langt og nok en kvartfinale mellom Sparta og Manglerud Star går til overtid.

Nytt tap på hjemmebane

Sparta hadde alle muligheter til å ta ledelsen og avslutte kvelden med lave skuldre. Men M/S gjorde det de er gode på – score mål når det gjelder som mest. Sparta kriget godt også i den fjerde perioden, men fikk ikke pucken i mål. Det gjorde derimot M/S på den ene sjansen de fikk – og sørget for begravelsesstemning i Sparta Amfi.

 

Neste kvartfinale spilles i Manglerudhallen førstkommende onsdag kl. 19.