Foto: Sparta Media

- Jeg vil ha rivaliseringen tilbake!

Vi møtte Stjernens nye trener på Olympiatoppen under Ironman 2019.

For det er klart at Stjernens eminente #57 gjør comeback i Get ligaen denne sesongen.

Han er ekte Fredrikstad-gutt og har viet stort sett hele sin lange karriere til Stjernen og i slutten av mai presenterte klubben René Hansen som ny trener for sesongen 2019/2020.
Og det er ingen hvem som helst i den andre byen for dette er en mann med et meget stort Stjernen-hjerte som skal lede klubben fra spillerboksen.

Det er tre profilerte Fredrikstad-kællær som styrer skuta i Stjernen denne sesongen med tidligere spiller
Truls Navestad som styreleder, Anders Åsle som daglig leder og nevnte René Hansen som trener for A-laget.
Og optimismen er tilbake i byen - med ny kapital fra investorer, fått fløyet inn fem canadensere med god CV og hentet hjem byens sønn Andreas Heier samt en mantra om å bygge laget med unge norske og lokale Stjernen-gutter. Dette er musikk i ørene for ikke så bortskjemte supportere som ikke har kunnet vise til noen topplasseringer på over 13 år.

René Hansen er veldig opptatt av at Stjernen skal få tilbake identiteten sin, noe laget har mistet opp gjennom årene. Selv spilte han 741 kamper for laget og var elsket og hatet, særlig når han besøkte Sparta Amfi så fikk han pipekonsert hver gang han hadde pucken - men han var ydmyk nok til å vise respekt og takke motstandersupporterne etter kampen, selv når han var med å tape.
Den ydmyke og hockeykjære 46-åringen la opp i 2007 og har ikke vært i Get ligaen siden, men i mellomtiden har han trent yngre landslag og hatt jobben som sportssjef for Wang Elite Fredrikstad.


Stjernen er en del av mitt DNA
Når han ble presentert som trener for klubben i mai 2019 så var hans første ord: - Stjernen er en del av mitt DNA.
Og som profet i egen by så har han fått en klar oppgave om å samle byen igjen rundt laget opp mot den vedtatte Arena Fredrikstad som kommer om noen år.
Selv om han har fått jobbpermisjon i et år og skrevet kontrakt kun for denne sesongen har Hansen en intensjon om å bli for å skape en kontinuitet i Stjernen.
- Jeg har en intensjon om å være her lengre enn et år og være med på den reisa vi er på nå, det er mye spennende som skjer i Stjernen men vi teller opp når sesongen er ferdig, sier René Hansen.

Han fullroser klubbens styreleder Truls Navestad med godt arbeid og riktig tankesett for klubben og han var dermed ikke vanskelig å be når han ble spurt om å være klubbens hovedtrener.
Han har vært veldig på det at vi skal ha lokal forankring og identitet samt lokal trener og mange andre spennende tanker og det tror jeg folk tar i mot med åpne armer, fortsetter Hansen.


Rivaliseringen er bra for norsk hockey

Og han er klar på at han ønsker rivaliseringen mellom Stjernen og Sparta velkommen tilbake etter at oppgjørene har blitt utvannet som tevann de siste årene, klubbene har tatt grep og unngått å møte hverandre i treningskamper før sesongen.
Rivaliseringen mellom Stjernen og Sparta er fantastisk og rammene rundt kampene er ikke bare viktig for klubbene men for hele norsk hockey. Det er mye følelser og alltid moro å spille i en fullsatt hall med fantastiske fans så jeg vil ha rivaliseringen tilbake, sier en engasjert René Hansen. 

Samtidig som det er optimisme i Fredrikstad så kan ikke Stjernen-treneren få understreket nok at de er et ungt lag og ønsker å dempe noen av forventningene fra egne fans, han vil ikke høre snakk om topp 4 plassering for Fredrikstad-klubben men nøyer seg med å si at de ønsker å være bedre enn 8. plassen fra forrige sesong.

Med sitt unge lag så trekker han også fram 18-åringen Jonathan Hermansson som en av flere spillere som han håper kan få et gjennombrudd denne sesongen.
- Han har rett innstilling og en utrolig høflig gutt, han trener gjerne en time ekstra før alle andre og jeg håper at han kan gjøre en bra sesong for Stjernen og utvikle seg videre, avslutter han.

Se den interessante og gode samtalen vi hadde med 46-åringen når vi møttes på Olympiatoppen i Oslo.