Christopher Henriksen overrekker blomster til enhetsleder i Halden Kommune Andrè Øraas og Comets Einar Egeland. Alle foto: Dagfinn Heidenberg

Halden Ishall 30 år i dag

Spartafamilien ønsker å gratulere Comet og Halden Ishall med 30-års jubileum, ishallen som var nr. 15 i rekken når den ble bygd.

Selve klubben Comet ble stiftet i 1961 men fikk altså sin hjemmearena først 17.desember 1987.

For Halden Ishall har vært mye mer enn bare en ishall for Haldens befolkning. Både dansegallaer, sirkus, bilutstillinger og mye mer har hallen blitt brukt til gjennom årenes løp, høydepunktene var når Comet spilte i den øverste ligaen fra 2004 - 2009.

For nettopp i 2009 ble Halden Ishall som fikk de store overskriftene da den ble stengt etter ombygging som dessverre gjorde at Comet ble slått konkurs samme år.
Sakte men sikkert har klubben bygd seg opp igjen og kjemper i toppen av 1. divisjon gjennom hardt arbeid og massiv dugnadsinnsats fra frivillige i og rundt klubben.

I forbindelse med markeringen var Sparta invitert til treningskamp, nettopp som for 30 år siden, og lagleder Kåre Nilsen lot seg imponere over mottakelsen både han og resten av klubben ble tatt i mot på i Halden Ishall. Erfarne Nilsen med over 30 års fartstid i Sparta mente at det var på et GET-liga nivå og kanskje bedre enn enkelte lag i den øverste divisjonen også og ønsker gjennom sparta.no å rette en stor takk til Comet og frivillige i Halden Ishall i forbindelse med gårsdagens kamp.

En kamp som forøvrig Comet vant 2-0 over et reservepreget Sparta-lag pga. landslagsoppdrag og skader. Noe som også kanskje var litt spesielt, var at noen av Comet-spillerne nettopp har spilt hos motstanderen denne sesongen.

Før kampen fikk sparta.no muligheten til å snakke med en av ildsjelene gjennom årrekke, Bjørn Rønsen om Halden Ishalls historie.