Scott Allen har signert en ettårskontrakt med Sparta.

Scott Allen erstatter Osterberg

Kanadiske Scott Allen (28) er spilleren som erstatter Kyle Osterberg kommende sesong.

 Den 28 år gamle kanadieren har blant annet spilt i ECHL og AHL, og forrige sesong spilte han i tyske DEL2 for Eispiraten Crimmitschau. Sesongen i Tyskland gjorde han 25 poeng på 29 kamper (12 mål og 13 assist).

 -Alltid valgt sist
Allen er fra Edmonton og har spilt hockey hele livet. Han startet å spille profesjonelt allerede som 5-åring, men opplevde at han ikke var den beste av guttene på laget. -Jeg ble alltid valgt sist og det var ikke hyggelig. Man skulle tro at det gjorde at jeg ville slutte med hockey, men jeg trente mye og ville bli bedre, forteller Allen på Skype fra sitt hjem i Edmonton.

Saken fortsetter under videobildet

 

Drømmer om å lykkes i Europa
Som alle hockeyspillere har Scott Allen drømmer om å leve av hockeyen. -For en del år siden var drømmen å spille i NHL, men jeg har moderert drømmen min etter det. Jeg vet at dersom jeg gjør det bra i Sparta, kan det gjøre at jeg kan komme meg videre i andre europeiske ligaer. Nå er jeg gift og må ha drømmer som passer inn for oss begge. Dersom det ikke fungerer bra i Europa, kan jeg alltids reise hjem og få meg en ordentlig jobb her, ler Allen.

Uvant spillemåte
Scott Allen hadde sitt første møte med Europeisk hockey forrige sesong, da han spilte i Crimmitschau. Det gjorde at han pådro seg noen utvisninger. -Kameraten min Brett Cameron, fortalte meg at han fikk over 180 utvisningsminutter den første sesongen sin i Lillehammer. Han fortalte meg at årsaken var at han ikke klarte å finne ut av hva dommerne reagerte på. Jeg hadde samme opplevelse i Tyskland, så det må jeg være litt mer forsiktig med i Sparta, sier Allen.

 -Gleder meg
Scott Allen har tro på en god sesong i Norge og gleder seg til å spille for Sparta. -Jeg tror vi har et spennende lag og jeg har møtt Peter Quennville noen ganger og trent med han. Jeg gleder meg veldig til å starte sesongen, avslutter Scott Allen.

Spartatæl
Supportere i Sarpsborg har igjen bidratt til at Sparta kan hente en ny spiller. Spartatæl har samlet inn penger. Pengene som er samlet inn skulle i utgangspunktet gå til finansiering av Kyle Osterberg, men går nå i stedet til å lønne Scott Allen.

 

Spartatæl skriver følgende på sin Facebook-side:

 

«Vi kan garantere at det ikke er blitt brukt en eneste innsamlet krone hittil på Kyle. Pengene er fortsatt på bok, og vi vet at Sparta jobber med en ny importspiller! Og hvem vet, plutselig så kommer vi styrket ut av det»