Foto: Jon A. Johansen

Østby kalt inn på landslaget, Roest melder forfall

Norges A-landslag samles denne uken på Lørenskog til MECA Hockey Games. Denne samlingen er sesongens første for A-landslaget denne høsten, og Kristian Østby er å finne i troppen. 

Etter forfall fra Mathias Nørstebø har Kristian Østby blitt kalt inn for å spille med flagget på brystet 7.-9. November. Torsdag møter hockeygutta Østerrike før de tar imot Danmark på lørdag. Vi tok en prat med Østby for å høre litt om hans tanker om sesongen så langt og hvilke forventninger han har til samlingen med landslaget

"Jeg synes sesongen har gått bra for min del og lagets del. Etter en litt treg start har vi tatt noen bra steg i riktig retning. Jeg føler at jeg har utviklet spillet mitt og har tatt mer ansvar, noe jeg må fortsette å jobbe med" sier en ydmyk Østby. "Jeg gleder meg veldig til samlingen og tror det blir en bra uke for meg. Jeg håper selvsagt på å få spille kampene, men ingenting er sikkert", avslutter han. 

Vår kaptein Niklas Roest var i utgangspunktet også med på uttaket til Petter Thoresen til denne samlingen men har meldt forfall på grunn av en skade. For mange er denne skaden helt ukjent, da vår kaptein spilte hele kampen mot Stavanger, og satte 3-4 målet 15:35 ut i tredje periode. Vi fikk en forklaring på hva som har skjedd når vi tar kontakt med Niklas:  

"Jeg tekket ett skudd med innsiden av hånden før 2-1 målet mot Stavanger. Jeg merket med en gang at noe var galt med hånden i etterkant, men klarte å fullførte kampen. Dagen etter hadde jeg store smerter i hånden, og dro på Kalnes for å ta et CT bilde, der de konstaterte at det var brudd i hånden. Nå er jeg ute med gips i første omgang 4 uker. Vi satser på at det gror fint, og at jeg er tilbake så fort som mulig", forteller Roest om skaden. "Det er veldig kjedelig å måtte melde forfall til landslaget, og miste kamper for Sparta som kommer etter oppholdet. Jeg får bare bruke tiden fremover på å trene alternativt, og komme sterkere tilbake", tilføyer en skuffet men positiv kaptein. 

 

Vi ønsker Kristian Østby lykke til med landslagssamling, og god bedring til Niklas Roest!

 

 Landslaget kan dere se live i ishallen på Lørenskog, billetter kjøpes på ticketmaster.no, eller følg kampene på HockeyLive.