Foto: Elias Egenæs Melgård Skjeberg Folkehøyskole

Skjeberg Folkehøyskole i Sparta Amfi

Sparta og Skjeberg Folkehøyskole har etablert et samarbeid der elever ved skolen framover får prøve seg som journalister/fotografer under noen av Spartas hjemmekamper. Første sak fra elevene ble kampen mot Grüner på torsdag og det ble en flott debut for elevene syns vi i Sparta. Gå videre for å lese sak og intervjuer.

Tekst Lene Sjøli

Skjeberg Folkehøyskole

 

Torsdag kveld møtte Sparta et nyopprykket Grüner lag som ikke har vært i øverste divisjon siden slutten av 70-tallet. Grüner kjempet bra, men slipper til et målfarlig Sparta som til slutt vinner 5-0. Kaptein Niklas Roest er fornøyd med seieren og forteller litt om forberedelsene før kampen.

 - Vi har forberedt oss som om det var en vanlig kamp. Til syvende og sist så har vi mest fokus på oss selv hver kamp.

 Førsteperioden var en svak affære fra begge lag. Sparta kommer til de fleste sjansene, men de sliter med å få pucken i mål. Sparta er det førende laget, men Grüner er ikke ufarlige når de først får sjansen.

 - Det er lett for et lag og tape litt energi der når man ikke får inn pucken, men jeg synes vi står imot det ganske bra uansett.

 På spørsmålet om hvordan det er å møte et lag som Grüner så svarer Niklas Roest på denne måten:

 - Det er et litt guffent lag å møte for dem har ingenting å tape, men dem kommer hit med lave skuldre og spiller litt på risiko. Da kan det være litt vanskelig til tider og møte et sånt lag, men jeg er godt fornøyd med at vi ikke slipper inn mål og så blir det fem mål til sutt, og det er jeg godt fornøyd med

Videointervju med Niklas Roest

 Det så lenge ut til at det skulle bli en jevn kamp i Sparta amfi, men etter en litt trøblete førsteperiode så løsnet det for Sparta. Victor Öhman scorer det første målet til Sparta for kvelden etter en assist fra Martin Grönberg.

Martin Grönberg fortsetter å imponere resten av kvelden, med en scoring og en assist er det han som blir kåret til Spartas beste spiller for kvelden.

 - Jeg syntes det kjentes bra, vi fikk til et bra spill og skapte mye målsjanser. Det er kult å få litt uttelling og noen poeng også forteller Martin Grönberg.

 Videointervju med Martin Grönberg

 

Kampsponsor:

17.10.2019 19.00

Sparta vs Grüner

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 5-0

Fire strake for Sparta

17.10.2019

Sparta hadde god kontroll og endelig fikk også Anders Tangen Henriksen åpnet målkontoen.

Sparta - Grüner

17.10.2019

Møter Grüner for første gang siden 70-tallet!

Nykomlinger på besøk

16.10.2019

Sparta VS Grüner i morgen, 17. oktober, kampstart 19.00!