Foto: Jon Anders Johansen

Fire strake for Sparta

Sparta hadde god kontroll og endelig fikk også Anders Tangen Henriksen åpnet målkontoen.

Gjestene fra Grünerløkka får en mulighet i overtall etter kun 30 sekunder, når Niklas Roest må sette seg, men det blir med to skudd på mål uten uttelling for Grüner. i 5 mot 5 holder Sparta pucken stort sett i gjestenes sone, men kommer ikke til de største mulighetene før et skudd fra Mikkel Søgaard styres i metallet etter elleve minutter. Utover i perioden er Grüner bedre med i banespillet og har også et nytt overtall, men også det uten scoring. Med to minutter igjen av perioden sitter scoringen for Sparta. Martin Grönberg spiller en ledig Victor Öhman foran mål som setter 1-0. Det blir også pauseresultatet. 

Grüner er millimeter fra utligning rett fra start i midtperioden, men skuddet går i tverrligger og ned. Ved første spillestopp ble det også tatt en titt på video som bekrefter at pucken aldri var i mål. Etter drøye seks minutter dobler de blå ledelsen. Martin Grönberg som sto uten scoringer fram til kampen på Hamar setter sitt tredje mål på like mange kamper. Ikke mange minuttene senere sitter nummer tre. Kristian Jakobsson vender i midtsona og spiller til Anders Tangen Henriksen som kommer i stor fart på høyresiden. Tangen Henriksen tar skuddet selv og den finner veien mellom beina på Mikkel Wik i Grüner-buret.

I tredje periode har Sparta brukbar kontroll på kampen og øker ledelsen ved Christoffer Karlsen da Grüner har en avventende utvisning. Med 4:31 igjen på klokka kommer Grüners første utvisning da Kim Stefan Samuelsson må sette seg for en hekting, og etter 30 sekunder sitter nummer fem for Sparta. Pucken flyttes fort og Roest finner Tangen Henriksen som setter sitt andre for kvelden. Det blir også kampens siste scoring i en tredje periode som blir tung for gjestene med null skudd på mål de siste 20 minuttene. Sean-Michel Sunnqvist og Martin Grönberg blir kåret til sine lages beste menn i dag.

Etter kampen slo vi av en prat med tomålsscorer Tangen Henriksen: 

-Det er alltid godt å stå igjen med tre poeng, det er så som så de første to periodene og i tredje periode så føler jeg vi har full kontroll på det. Endelig sitter scoringene for min del også, jeg trodde faktisk ikke den første skulle gå inn. 

Med rett over 8% uttelling i overtall denne sesongen var det også godt å mot slutten av kampen få en scoring med en mann mer på isen.

-Vi har jobbet med det, vi har bytter litt roller og posisjoner og sånt så det var godt å se at det gir uttelling. Nå hadde vi ikke så mange powerplay i dag, men vi tar med oss det videre. 

Sander Berg holdt nullen og har sammen med Jens Kristian Lillegrend og Trym Gran skapt et godt keeperteam i Sparta. Den tryggheten og konkurransen i laget mener Tangen Henriksen er det som skal gi Sparta flere seiere fremover.

-Det er godt å ha de gutta bakerst og Sander fortjente den smultringen. Det er konkurranse på alle plasser i laget nå, og vi har fire jevne rekker. Vil du spille så må du være på topp eller så tar noen plassen din. Det er vanskelige kamper som kommer, men jeg har full tiltro til det vi driver med, så vi skal fortsette med vår greie framover.

Kampsponsor:

17.10.2019 19.00

Sparta vs Grüner

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 5-0

Skjeberg Folkehøyskole i Sparta Amfi

18.10.2019

Sparta og Skjeberg Folkehøyskole har etablert et samarbeid der elever ved skolen framover får prøve seg som journalister/fotografer under noen av Spartas hjemmekamper. Første sak fra elevene ble kampen mot Grüner på torsdag og det ble en flott debut for elevene syns vi i Sparta. Gå videre for å lese sak og intervjuer.

Sparta - Grüner

17.10.2019

Møter Grüner for første gang siden 70-tallet!

Nykomlinger på besøk

16.10.2019

Sparta VS Grüner i morgen, 17. oktober, kampstart 19.00!