Sparta spilte en solid kamp og vant 2-1 over Stavanger. (Alle foto: Dagfinn Heidenberg)

HELT RÅTT!

Sparta sendte sjokkbølger gjennom Stavanger. Nå leder sarpingene 2-0 i kamper i kvartfinaleserien. 

Det var en forrykende start på kampen. Sparta taklet så Stavanger-spillerne ble ustø i bena. - Det er nok noen Stavanger-spillere som blir redde for å hente pucken når Didrik (Nøkleby Svendsen) er utpå isen, sier Mikkel Søgaard etter kampen og ler. 

Allerede etter 28 sekunder pådro Stavanger seg en utvisning. Det var riktignok ingen utespiller som pådro seg utvisning, men målvakt Henrik Holm, som fikk 2 minutter for roughing mot Tommy Kristiansen. Sparta fikk dessverre ingenting ut av overtallet. 

Saken fortsetter under videobildet

Går i taklinger
Sparta hadde tydeligvis en plan med å komme under huden på Stavanger. Det gjorde de ved å smelle på i hver takling. Det var flere Stavanger-spillere som fikk noen smeller av blant andre Tommy Kristiansen og Didrik Nøkleby Svendsen. 

Gjestene tar ledelsen
Det ble sjanser begge veier, men Stavanger ville revansjere tapet de hadde i DnB Arene på torsdag. Drøyt 12 minutter ut i første periode var det gjestene som tok ledelsen. Det skjedde ved et skudd mot Jens Kristian Lillegrend som han først reddet, men på returen vippet Stephane Vigier inn 0-1. 

Stor Sparta-sjanse
Sparta skulle også få muligheten til å utligne. Sparta, ved Scott Allen, kom seg over i Stavangers sone. Allen gav en pen pasning til Peter Quenneville, som skjøt på direkten, men Henrik Holm fikk pucken unna. 

Begge lag presset på, men det ble ingen flere mål i første periode. Gjesten vant skuddstatistikken med 10 skudd på mål, mot Spartas åtte skudd på mål.

Tamt 
Det var en litt tam start på midtperioden, men gjestene hadde overtaket på hjemmelaget og spilte til dem ut til tider. Sparta fikk en tidlig mulighet i overtall, etter at Stavangers Jonas Djupvik Løvlie rev ned Didrik Svendsen. Men Stavanger er gode i undertall og holdt Sparta unna de to minuttene de spilte i mindretall. 

 

Tvinger frem feil
Stavanger skulle også få muligheten i overtall. Det var da Sparta kom til sin største offensive sjanse så langt i midtperioden. Sparta spilte seg ut og Peter Quenneville var nærmest alene med keeper Henrik Holm, men ble revet ned. Stavanger skulle i det momentet hatt en spiller utvist, men spillet fortsatte. Sparta holdt Stavanger unna ytterligere ledelse i undertallet sitt. 

Sparta tar over
Hjemmelaget får flere muligheter i overtall etter at Stavanger pådrar seg en del utvisninger. Først er det Gregory Mauldin som får utvisning for charging. Kort tid etter river målvakt Henrik Holm av seg hjelmen og pådrar seg utvisning for å med vilje forsinke spillet. Dermed spiller Sparta fem mot fire i drøyt halvannet minutt, men får ikke uttelling. De er nære, men Holm har en god dag på jobb. 

Vertene kommer til flere gode sjanser, men pucken går dessverre ikke over mål. Midtperioden vinner Sparta skuddstatistikken med hele 18 skudd på mål, mot Stavangers fire skudd. 

Rett i undertall
Den tredje perioden er det gjestene som presser, og det blir gjengjeldt med at de får to minutter i overtall. Tommy Kristiansen måtte sone to minutter for henting, etter at gjestene «bosatte» seg i Spartas sone. 

Grönberg utligner
Etter å ha ridd av undertallet, er det Sparta som skal ta over presset. Tommy Kristiansen tar med seg pucken over i Stavangers sone, og skyter på Holm som redder. Men Martin Grönberg er på returen og vipper den inn i mål over Henrik Holm. 

Det var god stemning i Sparta Amfi under hele kampen, men stemningen steg enda mer etter scoringen. 

Sparta skulle få nok en mulighet i overtall, men hadde gått hele kampen uten scoring i overtall så langt. Det ville Peter Quenneville endre på. Sparta brukte lang tid på å overliste Stavanger i offensiv sone, og holdt på å rote det bort. Dylan Zink sentrer til Quenneville som lader børsa og skyter rett fra blålinja og inn i mål bak Henrik Holm. 

Det ble seiersmålet og dermed leder Sparta 2-0 i kamper. Neste kamp er mandag 11. mars i DnB Arena, kl. 19. 

 

09.03.2019 18.00

Sparta vs Stavanger

Sluttspill - Kvartfinaler - Sparta Amfi

Resultat: 2-1

2115
Sparta 33. Stavanger 23.
Sparta 2x2min. Stavanger 5x2min.

Kvartfinale 2. Sparta - Stavanger Oilers 2-1

09.03.2019

Sparta med andre strake seier!

Lørdagens kvartfinale blir en fest!

08.03.2019

Lørdag smeller det i Sparta Amfi! Her skaffer du billetter! Første hjemmekampen i kvartfinaleserien mot Stavanger står for tur. Støttegruppa Spartatæl stiller med 200 gratisbilletter og gratis mat utenfor Amfien fra kl 16.00.