Ingen jubelkveld mot Frisk/Asker (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Marerittmotstander for Sparta

Nok en gang gikk Frisk Asker av banen med tre poeng mot Sparta. Sparta tapte 2-3 på hjemmebane.

Sparta har ikke klart å knekke koden Frisk/Asker. Sparta har kun tatt ett poeng mot laget fra Asker denne sesongen. Lørdag kveld tapte hjemmelaget 2-3 for Frisk. 

God innledning på kampen fra begge lag. Det tok litt tid før noen av lagene kom til noen målsjanser, men det var Frisk som yppet seg først. De gav Jens Kristian Lillegrend litt å jobbe med i den første perioden. Men den unge målvakten holdt pucken ute av målet. 

Saken fortsetter under videobildet (Vi beklager tidvis dårlig lyd)

Sparta viste også tenner flere ganger, men var ikke giftige nok foran målet til Nicklas Dahlberg. Christoffer Karlsen og Frisk/Askers Christian Kåsastul havnet i en liten disputt og dommerne mente de var like gode begge to og sendte dem begge i utvisningsboksen for å roe ned i to minutter. 

MÅL
Selv om kampen var spennende, manglet den noe - nemlig mål. Det første målet var det Tommy Kristiansen som pent satte bak Nicklas Dahlberg. Dermed fikk Sparta den starten de ønsket på kampen. 

Hva skjedde Sparta?
Etter målet roet det seg litt ned, før Niklas Roest og Christian Kåsastul begynte å snakke sammen på isen. Det førte til at Roest ble irritert, eller til og med sint. Han gav Kåstastul noen slag og dermed måtte begge sette seg i boksen. 

Da tok Frisk over kampen. Først satte de utligningsmålet ved Victor Björkung. Og det tok snaut ett minutt før gjestene tok ledelsen, ved Kyle Bonis. Han ble assistert av en tidligere Stjernen-spiller, Hampus Gustafsson. 

Dermed leder Frisk ved pause. 

Sparta utligner
Sparta gikk aggressivt ut i midtperioden. Det førte også til en solid målsjanse. Men som så mange andre ganger denne sesongen, ble det dessverre ikke mål. 

Sparta fortsatte å presse Frisk, og gjorde det vanskelig for gjestene i angrepssonen. Frisk kom ikke til mange skudd i starten av perioden. Halvspilt i perioden hadde Frisk kun to skudd på mål. 

Pistol Pete scorer igjen
Det er lenge siden Peter Quenneville har scoret mål. Da Frisk Asker ved Cato Cocozza pådro seg en utvisning, skulle han få muligheten. Sparta etablerte seg i offensiv sone og ved blålinjen stod Pistol Pete klar med børsa. Han skjøt pucken rett i mål og sørget dermed for utligningsmålet. 

Sparta var klart best i midtperioden, og kom til flere sjanser senere. Men Dahlberg gjorde en god jobb med å holde Sparta unna. 

Frisk i overtall
På tampen av midtperioden skulle Frisk få sin første mulighet i overtall, da Tommy Kristiansen måtte sone for slashing. Men Sparta var hete på grøten og gikk i angrep selv med en mann mindre på isen. De ville nødig gi Frisk ledelsen rett før pause. Det ble ikke noen flere mål denne perioden og Sparta vinner perioden 1-0. 

Tøff start
Sparta fikk ingen god start på perioden. Etter en hendelse hvor en Frisk-spiller holder igjen kølla til Peter Quenneville, blir Quenneville irritert og feller Asker-spilleren. Dermed må han sone to minutter. Det utnytter Frisk og tar ledelsen 3-2.

Får ikke uttelling
Sparta jobber og jobber, men får ikke uttelling. Ved flere anledninger har også supporterne skreket på utvisning, men dommerne har ikke hørt på ropene. 

Masseslagsmål 
Scott Allen blir taklet og blir liggende. Det er det en Asker-spiller som liker dårlig. Han tar turen tilbake og drar Allen i isen. Det fører til at flere fra Sparta kommer for å hjelpe til. Det ender med at Magnus Nilsen må sette seg i utvisningsboksen. I tillegg pådro Peter Quenneville seg utvisning og Scott Allen fikk 5min + video. 

Poengløse mot Frisk
For tredje gang denne sesongen har Sparta gått poengløse av banen etter å ha spilt mot Frisk. Ved kun en anledning har Sparta tatt poeng etter straffer. Sparta har én mulighet til å slå Frisk i Askerhallen, 21. februar. 

19.01.2019 16.00

Sparta vs Frisk Asker

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 2-3

2142
Sparta 38. Frisk Asker 26.
Sparta 10x2min, 1x5min. Frisk Asker 10x2min, 1x5min.

Sparta-Frisk 2-3 (SLUTT)

19.01.2019

Sparta klarte ikke overliste Frisk, og tapte 2-3 i Sparta Amfi. 

På tid å slå Frisk

18.01.2019

Frisk/Asker kommer på besøk i Sparta Amfi. Det er en ny mulighet til å sende de oransje hjem poengløse. 

Velkommen til Damenes Aften

16.01.2019

På lørdag arrangerer vi Damenes Aften her i Sparta Amfi. En tradisjon vi har hatt i flere år. Denne lørdagen kommer Frisk Asker på besøk og det er gratis inngang for alle jenter.