Foto Jon A. Johansen

Stjernen tok første stikk

Stjernen vant til slutt sesongens første treningskamp i Stjernehallen.

Til tross for at solen skinte fra nesten skyfri himmel på utsiden av Stjernehallen, var det torsdag duket for sesongens første treningskamp. Det er tidlig i sesongen for alle de norske lagene, og dette viste seg også på isen. Det manglet mye på både presisjon og samspill, men som alltid er viljen til å vinne stor i oppgjørene mellom Sparta og Stjernen.

Stjernen tar ledelsen

Åpningsperioden startet imidlertid jevnt, og intensiteten var ikke alt for høy ute på isen. Lite skjedde før Anders Pedersen pådro seg kampens første utvisning for slashing etter 8.47. Sparta fikk muligheten i overtall, men klarte ikke å få pucken bak Stjernen sin keeper Josh Robinson. Etter overtallet virket det som om Sparta skulle skaffe seg et overtak i kampen, men i stedet var det Stjernen som satt sin første scoring. Målet satt fyr i spillerne og vi ble vitne til litt gruff i to situasjoner i Fredrikstad. Både Hermann Kopperud og Marius Hagberg var innblandet i hver sin situasjon som til slutt endte med noe så sjeldent som spill i 3 mot 3. Flere scoringer ble det imidlertid ikke i den første perioden, og Stjernen kunne gå til periodehvile med en knapp ledelse.

Jevnspilt periode

I begynnelsen midtperioden bølget spillet frem og tilbake, uten at noen av lagen klarte å få pucken i mål. Stjernen fikk imidlertid muligheten 6 minutter ut i perioden, da Greame McCormack fikk to minutter for slashing. Mål fikk imidlertid Stjernen ikke i overtall, men det skulle Sparta få. Midtveis i perioden fikk Markus Karlsson utvisning for tripping, noe Michael Stenersen klarte å utnytte. Desverre for de blå, klarte også hjemmelaget å utnytte et overtall ved Piliph Bromdahl kort tid etter. Sparta fikk en gylden mulighet til nok en gang å utlikne i spill fem mot tre kort tid etter, men pucken ville ikke inn i nettmaskene. Dermed endte midtperioden 1-1, og Stjernen hadde fortsatt en knapp ledelse før den tredje perioden.

Fikk ikke utliknet

Tredjeperioden starter med at Daniel Öhrn viser sine ferdigheter med puck. Han kom inn fra siden, dro ut Stjernens keeper og satt pucken sikkert i mål. Sparta fikk imidlertid ikke beholde sitt uavgjorte resultat lenge, da hjemmelaget nok en gang slo tilbake med en eneste gang. Markus Brynisveen satt pucken bak Samuel Ward som forøvrig viste gode takter i dagens kamp. Stjernen var det beste laget mot midten av tredjeperioden, noe som førte til at Sparta tok Time-out. Sparta jaget på for å få en utlikning, noe de denne gangen ikke klarte. Mot slutten av kampen, tok Sparta ut keeper uten hell, og Stjernen vant dermed sesongens første oppgjør med 3-2.

 

Kampfakta

Stjernen-Sparta 3-2 (1-0)(1-1)(1-1)

Skudd 33-18 (14-8)(11-3)(8-7)

Tilskuere i Stjernehallen: 1158

1. periode

12.51 1-0 Lasse Fjeldstad (Ekaas)

Utvisninger

Stjernen 4x2, Sparta 3x2

2. periode

30.26 1-1 Michael Stenersen (McCormark, Nermark) PP1

31.48 2-1 Niklas Bröms (Ronndahl) PP1

Utvisninger

Stjernen 3x2, Sparta 2x2

3. periode

41.17 2-2 Daniel Öhrn (Gerbrandt)

42.18 3-2 Markus Brynisveen (Ekaas, Wennerström)

Utvisninger

Stjernen 2x2+1x5+1x20, Sparta 2x2+1x5+1x20+1 x matchstraff

 

Utvisninger totalt

Stjernen 9x2+1x5+1x20, Sparta 7x2+1x5+1x20+1xMatchstraff

11.08.2016 18.30

Stjernen vs Sparta

Treningskamp - Stjernehallen

Resultat: 3-2

Ward: -Vi tar dem på tirsdag!

12.08.2016

Sparta.no tok seg en prat med Spartas nye keeper etter kampen mot Stjernen. Se intervjuet og høydepunkter fra kampen her.

Endelig kamp igjen

09.08.2016

I morgen så reiser Sparta til sesongens første treningskamp mot Stjernen.