Gjensyn med tidligere spartanere

Når Sparta møter BIK Karlskoga til treningskamp i Sparta Amfi lørdag, blir det for Niklas Roest gjensyn med fjorårets lagkamerater. For publikum blir det gjensyn med to tidligere spartanere med suksess her - Lenny Eriksson og Daniel Wessner.

Etter en sesong i Karlskoga er Niklas Roest nå tilbake i Sparta. Til tross for et langvarig skadeavbrekk sier han til Sparta.no at han hadde et fint og spennende år i den svenske klubben.

- Jeg hadde hele tida tillit hos treneren og fikk mye spilletid. Første del av sesongen gikk bra både for meg og laget. Vi ledet Allsvenskan til jul. Så fikk jeg en langvarig skade, og klubben fikk også flere andre spillere skadet. For meg gikk det bra mot slutten av sesongen igjen, men skadeproblemene for øvrig vedvarte. Derfor klarte vi ikke å holde tabelltoppen, forteller den hjemvendte Sparta-spilleren.

Det ble til slutt fjerdeplass i serien og i gruppespillet for opprykk til eliteserien lyktes man heller ikke. I følge Roest ser det ut til at Karlskoga satser enda hardere i år og vil nok være med å kjempe om opprykk. Derfor er det et meget sterkt lag som kommer til Sarpsborg lørdag.

- De vil selvsagt være favoritter, men kjemper vi og får litt mer flyt enn i første treningskamp mot Lillehammer, kan vi spille jevnt med dem, sier Niklas.

Trener for Karlskoga er Lenny Eriksson. I 2010/11 trente han Sparta til «The doble». Han vil derfor få en god mottakelse av Sparta-supporterne. Det vil nok også Karlskogas Daniel Wessner. Han spilte to sesonger for Sparta og utmerket seg som en spiller med stor innsats og vinnervilje.

Slik likner han på den hjemvendte Spartaneren Niklas Roest. Også han tiljubles av supporterne for nettopp innsatsviljen sin og for å ha fokus på lagspillet. Mottakelsen han fikk på første istreningen i år, viser populariteten hans.

Det er en ambisiøs spiller som nå har kommet tilbake. Ambisjonen er ifølge ham selv ikke først og fremst å komme seg til en svensk klubb igjen.

- Jeg trives i Sparta og tror jeg har gode muligheter til å utvikle meg som spiller her. Ambisjonen er å bli bedre og fortsette å spille på landslaget, og det gir Sparta meg gode muligheter til. Derfor tenker jeg ikke på andre klubber, bedyrer han.

Niklas var med å vinne serie og sluttspill med Sparta. Han synes det er for tidlig å sammenlikne årets lag med gullaget fra 2011.

- Da var vi favoritter. Det er vi ikke nå. Selv om vi tapte første treningskamp, viste hele laget stor innsatsvilje. Kanskje ville vi for mye. Derfor fikk vi ikke helt flyten. Men det kommer, og da er det et spennende lag med muligheter vi har, sier Roest.

Lørdagens kamp mot Karlskoga begynner kl. 15.00.

16.08.2014 15.00

Sparta vs BIK Karlskoga

Treningskamp - Sparta Amfi

Resultat: 4-2

544
Sparta 32. BIK Karlskoga 31.
Sparta 7x2min, 1x10min. BIK Karlskoga 12x2min, 1x10min.

Treningskamp Sparta vs BIK Karlskoga 4-2

19.08.2014

Sparta snudde til seier!