Stjernen
STJ

Bowles kriget inn seiersmålet på overtid

En tett og nervepirrende oppgjør endte på aller beste vis da Parker Bowles sendte Amfien til himmels.

Hvilken match man fikk oppleve og det var nerve fra start til mål. To lag som prøvde å minimere feil til minimum og to solide målvakter sørget for kun to scoringer i ordinær tid. Overtiden var ikke mindre nervøst og spillet bølget fram og tilbake med et lite Stjernen overtak spillemessig. Til slutt var det Parker Bowles som tok «kjøkkenveien» og frelste hjemmepublikummet ett minutt før slutt i fjerde periode. Ny match venter søndag i Stjernehallen før tredje kamp spilles i Sparta Amfi tirsdag klokka 19.

Mål i undertall En avventende åpning de første minuttene hvor begge lag spilte på det sikre og tok ingen sjanser hjemover. Det åpnet seg litt mer utover og man fikk et par muligheter i overtall. Spesielt i det andre fikk man god trykk mot Stjernen, men nærmere enn Selins skudd som strøk stolpen kom man ikke. Stjernen fikk også muligheten mot slutten, men man spilte glitrende med en mann mindre og da Niklas Roest snappet pucken på blå, satte fart og en perfekt avslutning mellom bena på Eliasson. Sparta i føringen etter første tjue og mål i undertall.

Like langt Det var Sparta som styrte det meste den første halvdelen, men mål fikk man ikke tross store muligheter. Allerede etter 15 sekunder var Håvard Salsten fri, og det fortsatte i det sporet de neste minuttene. Både Eirik Børresen og Kristian Jakobsson var helt fri med Eliasson uten og lykkes. I stedet var det Stjernen som jobbet seg gradvis inn i kampen som scoret midtveis. Er det en spiller som ikke får stå fri foran mål er det Austin Cangelosi som satt pucken i nettaket. Det ble temperatur mot slutten, først en Sparta utvisning, deretter to på Stjernen og Sparta startet tredje periode med to mann mer på isen. Nerve Man startet med to mann mer i 44 sekunder, deretter 5-4, men man klarte ikke å ta vare på muligheten. I stedet er det Trym Østby som er ytterst nær i undertall like etter med et skudd i stolpen. Og nettopp stolpene var Eliassons beste venn i tredje periode for også Sebastian Selin med et kjempeskudd traff tverrliggeren. Nerven tok man seg inn i forlegningen der Bowles frelste Amfien Nerver, nerver, nerver og småfeil begge veier som fort kunne avgjort denne kampen tidligere. Cangelosi hadde en eventryrlig mulighet etter drøye fem minutter alene med Normann, men til slutt ble det et krigermål som avgjorde. Parker Bowles kriget inn seiersmålet etter 79 spilte minutter, og Sparta tok første stikk.