Vålerenga
VIF

Krigeseier mot Vålerenga

En underholdende toppkamp hvor Sparta kriget hjem bonuspoenget etter scoring på overtid.

Man gikk ut i hundre, og spillerne ofret seg i hver duell. Vålerenga slo tilbake to ganger, men denne kampen skulle vinnes og man kriget fortjent hjem seieren 4-3.

Solid åpning En herlig første periode som alt, mål, store sjanser, nerve og småampert på slutten. Men, det var Sparta som fikk en drømmeåpning når Kristian Jakobsson satte inn ledermålet allerede etter 40 sekunder etter en veldig flott kontring. Man fortsatte å spille bra og skapte noen veldig farlige målsjanser foran Gillam i Vålerenga-buret. Begge lag fikk forsøke seg i overtall et par ganger og begge lag var ytterst nær scoring. At gjestene fikk overtall på slutten skjønte nok få i Amfien, men man holdt unna. Praktscoring av Gintautas Det ble en nervepirrende midtperiode hvor lagene lå og følte på hverandre med krigermentalitet fra begge lag. Sparta var det førende laget i store deler av midtperioden og kjempet Vålerenga litt ut av stilen. Dessverre klarte man ikke å utnytte overtallsspillet., men en praktpasning fra Mikhali Teppo som fant Paulius Gintautas på offensiv blå og en like herlig avslutning på mål sikret 2-0 ledelse. En ledelse som så ut til å holde seg helt inn tross store Vålerenga muligheter på tampen. Litt typisk er det en puck som nærmest i blinde blir «kastet» på mål som Lindström satte inn returen på minuttet før pause. Akk så nær tre poeng, men deilig sudden seier Gutta kriget og kjempet på og stod imot et Vålerenga-lag som kom ut i hundre. De skapte enorme muligheter foran Normann, men vår sisteskanse stod veldig godt i buret. Men, Vålerenga utlignet på en halvsjanse ved Finstad. Det føltes surt når man hadde stått imot det verste trykket. Vålerenga fortsatte å presse på, men litt mot spillets gang kom 3-2 ved Magnus Nilsen som fikk pasningen fra Grönberg som fikk seg en stygg takling i etterkant av den, en takling som utrolig nok ikke ble noen ting. Med 3-2 og tre minutter igjen så fikk man muligheten i overtall, men et rot i egen sone sørget for mål av Røymark, og det var unødvendig når man hadde muligheten til å avgjøre kampen. I stedet kom avgjørelsen fire minutter ut i forlegningen der Jakobsson satte inn seiersmålet etter nydelig forarbeid fra Gintautas.