Vålerenga
VIF

Tungt tap på Jordal

Tett og jevnt i Oslo, men det ble et surt 2-3 tap og tomhendte hjem.

Med kapteinen ute var det gledelig at både Martin Grönberg og Håvard Salsten var tilbake etter noen uker ute. Kampen var jevn fra start til mål, men vertene ledet tre ganger, og den siste scoringen klarte man aldri å svare på. Et tungt tap, men kampene kommer fort for lørdag skal man slå tilbake mot Frisk hjemme i Amfien.

Bakpå etter tjue Ikke fortjent, men å ta vare på sjansene er viktig i alle idretter. Etter at hjemmelaget startet best de første minuttene så kom man gradvis mer og mer med i spillet. Sjansene etter godt press-spill kom også og både Parker Bowles og Henrik Knold misset alene med Gillam i Vålerenga-buret. Sjansen i overtall kom også og da traff Marcus Fagerudd stolpen så det føltes surt når Tobias Lindström helt på tampen satte inn en backhand fra kloss hold. Det skal sies at hjemmelaget også hadde sine muligheter, men at Sparta hadde de største før scoringen.

Utligning, men under likevel En jevnspilt start hvor begge lag er gode defensivt og slipper til lite mot egen målvakt. Men, så kommer utligningen etter drøye åtte minutter hvor Kristian Jakobsson vinner duellen ved vantet og sendte pucken ut til Marcus Fagerudd som banket inn 1-1. Etter at Sander Thoresen ble dratt ned og Mika Partanen satte inn påfølgende straffe var det vertene som styrte resten av perioden og skapte store muligheter til å øke ledelsen. Et sent overtall kunne ordnet balanse i regnskapet før tredje, men man fikk lite til.

Bare nesten Man gikk ut i tredje med et godt håp om poeng, og presset på for å få den etterlengtede 2-2 scoringen. Sjansene var store og man trodde at den kom ved Henrik Knold etter 9 minutter, men TV-bildene viste at pucken lå under Gillam og scoringen ble korrekt annullert og ikke store protester fra de blå. Utligningen skulle komme den ved Sebastian Selin som fant nettmaskene i overtall, men man var ikke lenge i paradis for i angrepet etter var man ett mål bak igjen. Martin Røymark med et skudd og tok returen fra Carr og det føltes veldig unødvendig når man endelig hadde fått kampen inn i sitt spor. Hjemmelaget holdt unna og sikret seg sin første seier mot Sparta denne sesongen.