Stavanger
STA

Sander løftet taket

Hvilken stemning det var, og det tok helt av da Sander Thoresen sikret seier og kamp 7 på overtid.

Det var vinn eller forsvinn for Sparta denne kvelden og hvilket drama man fikk servert. Etter at Oilers tok ledelsen tidlig i tredje periode så slo man hardt tilbake ved sen scoring rett før slutt ved Martin Grönberg og et deilig seiersmål fra Sander Thoresen på overtid. Tobias Normann fikk bestemannspremien hos Sparta etter strålende målvakts spill. Nå skal det hele avgjøres lørdag i Stavanger!

Manglet kun scoringene

Man går ut i hundre og leverte en bunnsolid periode og kjørte til tider rundt med Stavanger fra start, men ut ifra spill og sjanser burde man ledet etter første tjue. Store muligheter foran Henrik Holm og Stavangers målvakt leverte flere gode redninger, ikke minst den fra Mattias Nilsson som hadde nærmest åpen da Holm med et tigersprang reddet. Det takles og smelles i alle dueller og perioden manglet kun en fortjent Sparta-scoring.

Nervøst

Mye nerve og kjemping, ikke mye finspill preget midtperioden, men noen sjanser var det begge veier. Spartas beste sjanse kom ved Jakobsson som helt fri med Holm skjøt mot krysset, men igjen en god redning fra Holm. Tobias Normann leverte også flere kvalifiserte redninger og reddet oss i sluttminuttet da Oilers hadde flere gode muligheter.

Grøna sikret sudden

Hvilken match man fikk oppleve og det hele var ikke over etter 3x20 for da det så ut til at sesongen skulle ta slutt så kom en sen Oilers-utvisning for å skyte pucken over vantet til vår favør. Etter at gjestene tok ledelsen tidlig i perioden ved Bordson så var det en ny styring som løftet taket med kun halvminuttet igjen. Pucken lempes på mål med to mann mer på isen og framfor Holm stod Martin Grönberg og styrte lekkert inn 1-1 og sikret sudden der det var alt eller ingenting på spill.

Kampfakta: Sparta – Stavanger 2-1 OT (0-0,0-0,1-1,1-0)