Manglerud
MAN

Klasseforskjell i «garasjen»

Seieren var aldri truet og man vant hele 9-2 borte mot Manglerud Star.

Man fikk en tidlig ledelse og Sparta så seg aldri tilbake. Det stoppet på 9-2, men gutta satte fornuftig på håndbrekket på utover matchen og fokus ble rettet mot torsdagens siste hjemmekamp i seriespillet.

En effektiv og god åpning de første tjue, og selv om Sparta var det klart beste laget var nok fire mål i overkant i forhold til spill og sjanser.

For vertene traff metallet to ganger, mens Sparta var effektive og scoret på det meste. Først med Henrik Lilleberg Knold som stod godt plassert da en litt heldig sprett i forkant landet rett foran ham og det halvtomme målet.

Så var det Marcus Fagerudd sin tur fra blå i overtall, før Sander Thoresen satte inn periodens peneste mål. Vant pucken på egen blå, bruker vantet til å komme forbi MS-backen og alene med målvakt med en høyre, venstre finte før han løftet pucken over Furseth med en backhand, lekkert!

Helt på tampen satte Emil Lundberg inn 4-0 etter godt forarbeid fra Roest i forkant. Det var klasseforskjell første minuttene av midtperioden og Sparta gikk ut i hundre. Allerede etter 28 sekunder lå pucken bak Furseth etter et dragskudd fra Maksims Ponomarenko fra blå. Like etter satte Calle Spaberg Olsen inn Spartas andre i overtall denne kvelden før Eirik Børresen var på rett plass og satte det syvende etter drøye fire minutter.

Da satte man på håndbrekket og resten av perioden var det å spille hjem uten å bruke altfor mye krefter. Selv med håndbrekket på var det Sparta som skapte de fleste målsjansene etter 7-0 og nærmest var Spaberg Olsen med et stolpetreff. Men, det lå likevel litt i kortene at det skulle komme en redusering. Den kom ved Kjetil Martinsen med rundt fire minutter igjen og Tobias Norman monsterstatistikk med nær 8 spilte perioder uten baklengsmål mot MS måtte gi tapt.

Tredje ble en transportetappe, men man fikk noen høydepunkter. To av de kom ved Håvard Salsten som dro seg elegant igjennom og var sikkerheten selv alene med målvakt, mens Emil Lundberg satte inn Spartas niende.

Drøye tre minutter før slutt byttet man målvakt og kom 21-år gamle Trym Nilsen Watterud som fikk sine første minutter på øverste nivå. Det ble ett baklengsmål, men han viste også bra målvakts spill i sin debut.

Nå venter Storhamar til gratis kamp torsdag og det eneste som gjelder er å sikre sølvet på bekostning av Stjernen.