Lillehammer
LIL

Straffetap i bakkebyen

En sen utligning sikret ett poeng, men det ble med det etter at Lillehammer var best på straffene.

Det var tidvis en intensiv match og lagene hadde hver sine perioder man førte spillet. Spartas beste periode kom i midtperioden og der burde man avgjort matchen. I stedet endte den uavgjort, og Lillehammer styrte mot tre poeng før Martin Grönberg dukket opp rett før slutt og sikret ett poeng. Det poenget kan bli mye verdt i kampen om andreplassen der man fortsatt er i føringen før de to siste rundene.

En intensiv første tjue uten at noen av lagene klarte å få uttelling. Det var heller ikke så mange store muligheter for det var to lag som spilte godt hjemover. Nærmest scoring var hjemmelaget med et stolpetreff fra Fosse og en avblåsning like før pucken fant nettmaskene bak Paterson. Sondre Ahlsen hadde Spartas beste mulighet da han stod alene foran Trym Gran, men kom litt for nærme målvakten når han skulle avslutte.

Lillehammer best i gang i midtperioden og fikk betalt med scoring fra Martin Gran. Like etter det bommet Dineen på blank kasse og derfra og helt til de siste tre minuttene var det kun Sparta det dreide seg om. Man kjørte kampen totalt og 1-1 kom i overtall ved Kristian Jakobsson som prikket målet fra sin vante posisjon.

Vertene var trykket ordentlig tilbake og man hadde også et par muligheter til i overtall uten og lykkes. Nærmest scoring var Spaberg Olsen som bommet på en eventyrlig sjanse da målet var åpent.

Mot slutten kom hjemmelaget bedre med og skapte trafikk og et overtallsspill foran Paterson, men eneste minuset med denne midtperioden var at den endte uavgjort.

Det var hjemmelagets periode spillemessig og de forsvarte seg klokt etter sin 2-1 scoring i overtall. Det så ut som man skulle gå tomhendt hjem fra Lillehammer, men med kun tre sekunder igjen på klokka sveivet Jakobsson pucken på kassa, retur fra Gran og Grönberg i tom kasse satte inn en deilig utligning på tampen.

Man ridde av et undertall i sudden, og det hele gikk til straffer. Der startet det bra med flott scoring av Løken Pedersen, men deretter ble det kun bom mens Lillehammer satt to.

Kampfakta: Lillehammer – Sparta 3-2 (0-0,1-1,1-1,0-0,1-0)