Vålerenga
VIF

Lagseier med stor L

Effektive, ofret seg i hver duell og kriget hjem alle poengene på nye Jordal.

Kollektivet Sparta hvor alle jobber for hverandre og det jubles like mye fra boksen for at en lagkamerat går ned og dekker skudd nærmest med hodet først som en scoring framover på banen. Alt det fikk man i dagens kamp borte mot Vålerenga og etter en drømmestart var det å tette igjen bakover som gjaldt. Med krigerinnsats fra samtlige hvor ingen er større enn laget så var det igjen kollektivet Sparta som kriget hjem seieren foran flere hundre Sparta-fans. Bedre blir det ikke!

Hvilken start det ble på kampen og allerede etter drøye tre minutter var Kristian Jakobsson sikker som banken alene med Steffen Søberg, en finte og backhand i nettet sikret drømmestart på kampen. Men, moroa var langt i fra over for en fin pasning fra Eirik Børresen fram foran kassa, der stakk Magnus Nilsen fram køllebladet og styrte inn det andre like etter.

Når Marcus Fagerudd klinket inn 3-0 etter 13 minutters spill fikk Søberg nok og byttet plass med Breivold. Frustrasjonen tok overhånd for hjemmelaget og det brøt ut bråk foran Vålerenga-buret like etter målvakt-bytte og at det endte med like mange spillere etter er det få som skjønte noe av.

Midtperioden ble preget av fem minutter på Soudsky, men Vålerenga hadde knapt et skudd på mål i fem minutter og et fantastisk undertall tok brodden ut av vertene for resten av perioden hadde man full kontroll på kampen.

Noe man hadde fram til midtveis i tredje, for Vålerenga skapte ingenting og man var ytterst nær 4-0. Det var et overtallsspill for Sparta som sørget for sluttspurten fra hjemmelaget. Ikke for at man spilte dårlig, for man var veldig nær scoring, men at man holdt unna gjorde at Vålerenga fikk energi som de brukte til en sluttspurt.

Målet kom rundt midtveis og etter det ble det hett om ørene. Vålerenga fikk trua på poeng og fikk jobbet inn 2-3 etter et velplassert skudd fra Booth. Med god tid igjen så ble det hektisk på slutten, men i dag fortjente man marginer med seg i sluttminuttene. Vålerenga var best i en halv periode og da hadde det vært surt med et poengtap og det ble det heller ikke.

Marcus Fagerudd med en avklaring fra dypt inne i egen sone over hele isen og inn i det tomme buret sikret tre velfortjente poeng på Nye Jordal.

Kampfakta: Vålerenga -Sparta 2-4 (0-3,0-0,2-1)