Frisk Asker
FRI

Sterk seier i Askerhallen!

En solid lagseier og man vant velfortjent 7-4 i den aller siste kampen for Spartas del i Askerhallen.

Hvilken match av gutta, og igjen var det en solid lagmoral som sørget for seieren. Samtidig stod Jake bra bakerst, forsvaret ofret seg på mesterlig vis. Når man tar med et lekent og godt angrepsspill med syv mål og bøttevis av sjanser ble det en god tur hjem til Sarpsborg med tre poeng i bagasjen.

En meget underholdende åpningsperiode, og de fremmøtte fikk se en solid periode fra begge lag hvor Sparta var det beste laget spillemessig og burde ledet, men hjemmelaget er ikke ligaens mest effektive lag uten grunn.

Det var vertene som tok føringen tidlig etter at Eskil Wold rett etter dropp stod alene foran Paterson. Man kjempet seg tilbake og det var ikke ufortjent da Emil Lundberg satte inn en retur fra Vestavik, og da Robin Soudsky utnyttet en feilpasning og var sikkerheten selv alene med målvakt hadde man snudd kampen.

Men, tros store muligheter så ble det ikke flere scoringer for Spartas del, men et meget effektivt hjemmelag satte inn to mot slutten og satt inn tre av ti skudd de første tjue. Etter en jevnspilt første halvdel av midtperioden tok det virkelig fyr, ikke minst sett for alle som er glade i Sparta. Endelig satt den for Håkon Løken Pedersen som satte inn sitt første for sesongen mellom bena på Vestavik.

Dermed hadde man muligheten i overtall uten og lykkes, men i stedet kom målet i undertall like etter da Jakobsson satt full fart etter å ha vunnet pucken på blå, serverte Niklas Roest på sølvfat og kapteinen løftet elegant inn 4-3 bak en sjanseløs Frisk-målvakt. Om ikke det var nok kom Trym Østby alene bare sekunder etter, men Vestavik rakk å tette igjen skinnene. To mål i samme undertall framover var ytterst nær. I stedet fortsatte man å kjøre på og Emil Lundberg smalt inn pucken på direkten og det var fortjent. Siste minuttene handlet det kun om Sparta om man skapte store muligheter i hvert bytt og var veldig nær enda en scoring.

Hjemmelaget gikk hardt ut i tredje og man ble tidvis hardt presset og et oppofrende forsvar samt en god Paterson i buret holdt unna. Man fikk muligheten i overtall og den tok man godt vare på. Bra spill som ble avsluttet med Magnus Nilsen som fikk kølleblad på pucken og fikk pucken inn mellom bena på Vestavik.

Da virket det kjørt, og mulig man senket skuldrene en smule for kun 15 sekunder senere hadde Frisk redusert. Derfra og ut var det kun hard jobbing som gjaldt og det gjorde gutta til gagns, og det var veldig fortjent da Niklas Roest satte inn den sjuende i åpent mål.

**Kampfakta: ** Frisk – Sparta 4-7 (3-2,0-3,1-2)