Stjernen
STJ

Surt tap i Fredrikstad

Man ledet to ganger, men Stjernen snudde kampen og vant knepent 3-2!

Sparta kom best i gang i første akt av Østfold-derbyet i romjula og tok tidlig ledelsen ved Emil Lundberg, og det var Sparta som kjørte kampen i første halvdel av første periode. Hjemmelaget jobbet seg mer inn i matchen og fikk sin utligning ved Andreas Heier mot slutten av perioden. Midtperioden var det igjen Sparta som åpnet scoringene og den kom igjen Marcus Fagerudd. Det var vertene som førte spillet i store deler av midtperioden og 2-2 kom etter overtall med rundt åtte minutter igjen av andre periode. Mot slutten kom man bedre med og skapte noen muligheter foran Hanneborg. Man hadde også et overtallsspill uten tellende resultat, men vertene var heldige som slapp unna flere utvisninger. Det ble en jevn avslutning, men det var kun Stjernen som scoret og Jonathan Asbjørnsen ble matchvinner for Stjernen etter å ha fått to muligheter foran Paterson. Man presset på mot slutten, tok ut målvakten og dundret på mot Hanneborg i Stjernen-buret. Pucken havnet bak Stjernens sisteskanse, men dessverre så hadde tida gått ut med noen tideler og man dra tomhendt hjem fra Fredrikstad. Ny mulighet torsdag i Amfien, og da er det kun revansje og tre poeng som gjelder.

Kampfakta: Stjernen -Sparta 3-2 (1-1,1-1,1-0) 03.12, 0-1 Emil Lundberg (Kristian Jakobsson) 16.33, 1-1 Andreas Heier (Riley Brice, Kevin Davies) 23.22, 1-2 Marcus Fagerudd (Mattias Nilsson, Kristian Jakobsson) 31.54, 2-2 Brendan Ellis (Håkon Imset Stormli, Kevin Davies), PP1 48.09, 3-2 Jonathan Asbjørnsen (Håkon Nilsen, Brendan Ellis) Skudd: 37-21 (12-10,14-5,11-6) Utvisninger: Stjernen 4x2, Sparta 6x2