Storhamar
STO

Surt tap på Hamar

Det ble et surt 4-3 tap borte mot Storhamar i kveldens toppkamp fra CC Amfi.

Man var ikke langt unna poeng i en jevnspilt kamp på Hamar hvor vertene anført av Eirik Salsten som scoret tre vant knepent 4-3. Begge lag fikk hvert sitt mål annullert og det var surt når det som så ut som 4-4 scoringen ikke ble godkjent med kun 20 sekunder igjen. Magnus Nilsen fikk bestemannspremien hos de blå etter sine to scoringer, mens Trym Østby scoret sitt første med 1-0 scoringen tidlig i kampen.

Bra åpning, men vertene vendte

Etter at hjemmelaget åpnet best så scoret Trym Østby sitt første mål for sesongen etter et par minutters spill. Et hardt skudd fra slottet snek seg mellom armene på Viktor Kokman og rullet sakte, men sikkert over streken. Men, Storhamar slo tilbake og alle i CC Amfi trodde man var like langt etter rundt sju minutter, men målet ble annullert for spark. Nevnte Salsten fikk målet sitt minuttet før pause da han mottok pasningen bak mål, trakk seg foran Paterson og fikk lirket pucken mellom han og stanga. Det var 2-1 scoringen til Storhamar og en liten tid før det kom utligningen ved Simen Edvardsen som styrte inn pasningen fra Elsveen bak en sjanseløs Paterson. Han stod godt i buret og kunne ikke lastes for de to målene og vartet opp med en kjemperedning fra en helt fri Patrick Thoresen som hadde halve målet åpent mellom de scoringene. Innholdsrik midtperiode Drømmeåpning på andre periode etter at Magnus Nilsen snappet pucken fra Mäkinen og en is puck mellom bena satt Kokman ut av spill. Minuttet etterpå var det Sondre Ahlsen som var nær, men vinkelen ble litt skrå foran Storhamar-buret. I stedet er hjemmelaget som på ny tok ledelsen ved Eirik Salsten som fikk to sjanser foran Paterson. Gutta viste god innstilling og igjen var det Magnus Nilsen som slo inn en enkel retur fra Kokman litt senere. Etter det bølget spillet fram og tilbake og begge lag fikk muligheten i overtall. Der var Storhamar som tok best vare på muligheten og Eirik Salsten var igjen på rett plass og slo inn en retur. Flere mål ble det ikke i en innholdsrik og morsom midtperiode.

Annullert mål

Det var en avventende start på tredje og det skjedde lite i de første minuttene. De sjansen kom var det Sparta som stod for og både Henrik Lilleberg Knold og Niklas Roest hadde gode muligheter i løpet av noen sekunder. Med 2.17 igjen på klokka tok man time-out, tok ut Paterson og hadde et enormt trykk mot Storhamar-buret. Med 20 sekunder igjen jublet man for 4-4, men etter flere minutter med video kom dommerne fram til at pucken var blokkert når Niklas Roest stakk køllebladet under Kokmans skinne og fikk pucken fram til Magnus Nilsen. Dermed ble det et surt ett-måls tap på Hamar i en jevn kamp.