Manglerud
MAN

Sparta - Manglerud Star 6-5 etter straffer

Sikret seieren på etter straffer.

Etter gode åpningsminutter blir det tyngre for Sparta som ikke får satt det samme trykket hverken i etablert spill eller i skøytegåingen som vi har blitt vant med denne sesongen. Manglerud Star gjør sitt første mål ved Blake Christensen før Drew O'Connor scorer i det perioden er over. Dommerne tar sjekker både en og to ganger på video, men scoringen blir stående.

I midtperioden leveres det bedre fra Spartas side og de blå bruker de 20 minuttene til å hente opp to mål og få utligningen til 3-3. Martin Grönberg starter med en nydelig avslutning oppe til høyre for Lars Haugen, helt der oppe hvor mor gjemmer småkakene. Manglerud Star skaffer seg igjen en tomåls-ledelse. I det M/S blir fulltallige så legger Victor Öhman en puck gjennom hele sonen og det står Sander Thoresen som reduserer til 2-3. Med 19 sekunder igjen av perioden scorer Grönberg igjen og vi går til pause på 3-3 etter en periode hvor Sparta vinner skuddstatistikken hele 23-9.

Sparta får en kalddusj i starten av perioden når Robin Haglund Mathisen får skutt nærmest direkte fra dropp og gjestene tar tilbake ledelsen. Så smeller det etter åtte sekunder i overtall når Anders Tangen Henriksen setter 4-4. Så er det en feil i de bakre rekker hos gjestene som gjør at Sander Thoresen kan spilles fram og gir Sparta ledelsen for første gang i kampen. Men M/S gir seg aldri og Robin Haglund Mathisen er en av de virkelige formspillerne i ligaen og når M/S tar keeper setter Haglund Mathisen sitt andre for kvelden til 5-5 med halvminuttet igjen.

I spill 4 mot 4 blir det ingen scoringer og på straffene scorer Blake Christensen for Manglerud Star mens både Kristian Jakobsson og Christoffer Karlsen scorer for Sparta og de blå tar med seg bonuspoenget.

Kampforløp

1.periode:

04:04 Utvisning M/S Petter Birkheim Andersen 2 minutter for holding

12:40 Mål 0-1 Blake Christensen (Robin Haglund Mathisen)

16:50 Utvisning M/S Håkon Nilsen 2 minutter for tripping

19:12 Utvisning SPA Henrik Knold 2 minutter for interference

19:59 Mål 0-2 Drew O'Connor (Blake Christensen)

Skudd: 13-12

Utvisninger: 2 min - 2x2 min

2.periode:

23:30 Mål 1-2 Martin Grönberg (Håkon Løken Pedersen)

26:59 Mål 1-3 Drew O'Connor (Sander Boroczky, Kjetil Martinsen)

27:33 Utvisning M/S Mats Henriksen 2 minutter for holding

32:03 Utvisning M/S Kjetil Martinsen 2 minutter for hekting

34:04 Mål 2-3 Sander Thoresen (Victor Öhman, Mattias Nilsson)

39:41 Mål 3-3 Martin Grönberg (Cameron Crotty, Sander Thoresen)

Skudd: 23-9

Utvisninger X - 2x2 min

3.periode:

42:25 Mål 3-4 Robin Haglund Mathisen (Pontus Finstad)

43:41 Utvising M/S Tord Thoresen 2 minutter for interference

43:49 Mål 4-4 Anders Tangen Henriksen (Kristian Jakobsson, Håkon Løken Pedersen) Spill 5 mot 4

53:20 Mål 5-4 Sander Thoresen (Eirik Børresen, Magnus Nilsen)

59:28 Mål 5-5 Robin Haglund Mathisen (Blake Christensen, Drew O'Connor)