Borte
Sparta
SPA

Nilsson avgjorde på overtid

Mattias Nilsson berget seieren med sin tredje scoring på to matcher og man tok med seg to poeng hjem fra Hønefoss.

Det ble ingen god start på kampen mot en vanskelig motstander som har kommet fra to sterke seire mot Storhamar og Vålerenga. To rett i fleisen før første periode var halvspilt og igjen viste Ringerike at de er et godt og effektivt hockeylag.

For utover matchen ble det mer og mer Sparta mot Pettersson i hjemmelagets bur. Man skjøt og skjøt, men det ble med scoringen til Magnus Nilsen i overtall tidlig i midtperioden. Et stort spillerovertak ble ikke tatt vare på og ett mål før tredje periode.

Man, fortsatte å kjøre kampen og tidlig i perioden var det en god enkeltmanns prestasjon fra Håvard Salsten som sørget for balanse i regnskapet. Gode vendinger hvor han fintet vekk et par spillere og en knall avslutning og alt lå til rette for at man skulle snu det for andre kamp på rad.

Drøye seks minutter igjen og Emil Lundberg avslutter en god spillevending på mesterlig vis og snuoperasjonen var et faktum trodde man.

Men, vertene ville det annerledes for til slutt ble man straffet for utvisningene man tok i tredje periode. Ringerike tok ut målvakten og et par minutter før slutt smalt utligningen inn bak Paterson fra et velplassert skudd fra David Åslin.

Selv om man fikk muligheten i overtall like etter klarte man ikke å overliste Pettersson før tre ganger tjue var spilt. Ett minutt var det igjen av overtallet da overtiden tok til og tross store muligheter fikk man ikke pucken over streken.

Det gjorde heller ikke Henrik Knold like etter at Ringerike var fulltallig da han smalt pucken i stolpen, men målet skulle komme.

Igjen var det Mattias Nilsson som prikket rett og backen som aldri har scoret mer enn tre mål på seniornivå i løpet av sesongen er nå oppe i like mange på de to siste kampene. Det burde blitt tre, men to poeng er atskillig bedre enn ett i en tøff kamp på Hønefoss. Håvard Salsten fikk bestemannspremien hos Sparta etter ett mål og to assister.