• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 10 Mars Mar
Søndag Søn 13 Mars Mar
Tirsdag Tir 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lørdag Lør 19 Mars Mar
Mandag Man 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Mandag Man 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Søndag Søn 3 April Apr
Tirsdag Tir 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Lørdag Lør 9 April Apr

Lundberg forlenger kontrakten

Emil Lundberg har skrevet en ny kontrakt på 2 sesonger, og vil nå ikle seg den blå drakta, ut 2023/2024-sesongen.

Jeg trives veldig bra i Sarpsborg, og det har vært morsomt og nyttig for meg å komme meg bort fra Sverige for første gang. Jeg har fått oppleve noe nytt, det er en fin gjeng her og jeg trives med alle i og rundt laget og byen, i tillegg til at familien min stortrives her. Alt i alt har det kun vært positivt å komme til Sparta og Sarpsborg, sier Lundberg.

Da klubben kom med et forslag om ny kontrakt, på 1 + 1 år, var det ingen tvil fra Emil om han skulle skrive på eller ikke.

Det tok ikke så lang tid fra første praten rundt forlengelse. Sjur lurte på hvordan mine tanker gikk, og jeg uttrykket at jeg var positiv innstilt til å fortsette i Sparta. Fra den samtalen gikk det et par uker før jeg fikk et konkret tilbud, og fra da gikk det veldig fort. Jeg signerte kontrakten samme uka, forteller han fornøyd om prosessen rundt forlengningen.

Emil har spilt 27 kamper og har levert 11 mål og 10 assist i Sparta-drakta, i tillegg hadde han en god oppkjøring med treningskamper. Han synes ligaen leverer morsom hockey, og har god tro på laget.

Jeg synes ligaen er bedre enn hva jeg trodde før jeg kom. Det er litt annerledes hockey en det jeg er vant til, men det kjennes også som at vi som lag i Sparta har noe på gang nå. Vi kan slå alle i denne ligaen, og om vi får alt og alle på plass og får prikket formen før sluttspillet har vi sjans til å vinne. Det er noe man strever etter. Ligaen er nok ganske morsom å titte på, det går mye fram og tilbake og er mer offensiv hockey enn for eksempel i Sverige. Det er virkelig noe på gang her i Sparta nå, og det er kult å være en del av det.

I Sparta finnes alle muligheter til å ta gode steg for å utvikle seg. Vi trener veldig bra her, og det er nok ikke mange norske lag som trener sånn som vi gjør nå, så det er klart at jeg kommer til å utvikles og ta nye steg heletiden i en gruppe og i et miljø som dette. Med denne hverdagen kan jeg holde et jevnt, godt nivå over en lengere periode. Jeg synes jeg startet sesongen veldig bra, så har det dalt litt en periode, i hvert fall i produksjon av målpoeng. Dette er noe jeg jobber med, det å klare og holde nivået mitt jevnt høyt gjennom en hel sesong, forteller han ydmykt.

Det er ingen tvil om hvorfor Lundberg blir i Sparta. Da vi spurte han om hans personlige mål i Sparta svarer han kontant, med kun ett ord:

VINNE!

Noen fler ord fikk vi ut av han da vi spurte om han kunne utdype seg

Jeg tror at vi har en sjanse å vinne gullet her, og det er nok derfor jeg kjenner så veldig på lysten til å bli værende i Sparta. Personlig vil man være en bidragsyter til å vinne det gullet, for det er ikke mange spillere, uansett hvilken liga, som får vært med å ta ett gull før man legger opp.

Både Malmström og Lundberg er meget samspilte når det kommer til å beskrive Emil sin rolle i garderoben.

Malmström drar frem spesielt Emil sine lederegenskaper og personlighet.

Vi ønsker kontinuitet i laget, og Emil er både i den perfekte alderen og er en fantastisk person. Han kan fortsatt utvikle seg til å bli en enda bedre spiller, han er profesjonell, en leder i laget og driver både på og av isen. På isen er han god rundt mål, noe vi tidligere har savnet i spillertroppen, samtidig som han rører seg godt, og har gode ferdigheter både offensivt og defensivt. Han er akkurat den type spiller vi ønsker i Sparta. Vi er godt fornøyd med å lande denne avtalen så tidlig, forteller Malmström.

Emil beskriver seg selv og sin rolle ganske likt:

Jeg er ikke gammel, men er allikevel en av de eldre i dette laget, så jeg forsøker å ta ansvar både på og utenfor isen. Jeg er meg selv, er glad og sprer bra energi rundt meg. På isen prøver jeg å være en ledende spiller og gjøre det jeg er bra på. Det er egentlig for meg å bare fortsette å gjøre det jeg er bra på nå, jevnt gjennom en hel sesong.

Det har blitt nok en sesong preget av korona, med blant annet publikumsrestriksjoner under flere perioder. Emil har heldigvis fått en liten smakebit på engasjementet i byen.

Jeg synes det er et veldig bra engasjement når vi først har fått åpnet hallen for publikum. Det er en herlig stemning i sparta Amfi. Dessverre er restriksjoner realiteten nå, men jeg håper at når vi igjen åpner for publikum at alle strømmer til hallen, og at vi kan by opp og spille bra hockey, som vi har gjort mesteparten av denne sesongen, avslutter han.

Vi gratulerer Emil Lundberg med ny kontrakt, og er fornøyd med å vite at han er En Av Oss også de neste sesongene!