Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar

God generalprøve

Sparta var i det lekne humøret og vant stort mot MS i generalprøven før seriestart neste lørdag.

Ny god treningskamp fra Sparta som gikk ubeseiret gjennom treningskampene før alvoret tar til neste helg. Nå gjelder det å nullstille og ta med seg den gode følelsen fram mot Grüner venter på løkka om ni dager. Neste kamp her i Amfien blir derby mot Stjernen om to uker. Bare å glede seg for endelig er det kamp om poengene igjen.

Litt uflyt

En periode preget av bra tempo, og selv om skuddstatistikken var jevn så var det Sparta som hadde de klart fleste gode målsjansene. Både Lundberg, Børresen og Salsten var fri foran Ole Morten Furseth i MS-målet uten å sette inn pucken, men det gjorde derimot Daniel Olsson Trkulja som satte inn 1-0 etter drøye sju minutter. Tross overtaket så endte perioden likt etter at en styring foran kassa satte Jake Paterson ut av spill rett før 12 minutter var spilt.

Så kom uttellingen

Det store overtaket fortsatte i midtperioden, men med en vesentlig forskjell. Nå kom målene på rekke og rad og det kunne fort bli flere enn de som smatt inn bak Furseth i MS-buret. Allerede før minuttet styrte Lundberg inn 2-1 før Sander Thoresen avsluttet et lekkert angrep bak en sjanseløs Haugen til 3-1. Sebastian Labori Christiansen satte inn det fjerde før Max Ponomarenko sørget for 5-1. I sluttminuttet hadde man enda en puck inne, men den ble annullert for spark.

Transportetappe

Man fikk en knallstart på perioden igjen da Niklas Roest var sikkerheten selv alene med Furseth etter kun 52 sekunder. Resten av matchen ble det mye lek og man var nær flere scoringer, men det var kun gjestene fra Oslo som nettet og kampen ebbet ut med en klar 6-2 seier.

Kampfakta:

Sparta – MS 6-2 (1-1, 4-0, 1-1)

06.51, 1-0 Daniel Olsson Trkulja (Maksims Ponomarenko – Niclas Jessesen)

11.49, 1-1 Lucas Loob Trygg (Christer Simonsen, Shafaat Hashim)

20.51, 2-1 Emil Lundberg (Jonas Meisingset, Niklas Roest)

22.46, 3-1 Sander Thoresen (Daniel Olsson Trkulja, Martin Grönberg)

25.50, 4-1 Sebastian Labori Christiansen (Håkon Løken Pedersen, Håvard Østrem Salsten)

34.28, 5-1 Maksims Ponomarenko (Daniel Olsson Trkulja, Martin Grönberg)

40.52, 6-1 Niklas Roest (Daniel Olsson Trkulja, Håkon Løken Pedersen)

50.17, 6-2 Joachim Lunde Hermansen (Robin Olsen Syversen), spill 6-5

Skudd: 40-19 (9-7, 17-6, 14-6)

Utvisninger: Sparta 3x2, MS 3x2